Tre vackra nordiska huvudstäder att besöka

Att resa behöver inte betyda att man ska resa iväg långt bort. Vi har otroligt vackra grannländer. Våra tre nordiska grannländers huvudstäder är både vackra att turista i, erbjuder både kultur, god mat och härlig stämning året om.

Har du någon favorit bland de nordiska huvudstäderna?

1. Köpenhamn

Köpenhamn är nog den staden som står mig varmast om hjärtat och som jag har besökt mest. Här finns omtalade och vackra Nyhavn som verkligen är värt ett besök. Även Christianshavn är en trevlig stadsdel att strosa omkring i.

Ät en god brunch eller lunch på Café Norden och shoppa på de trevliga shoppinggatorna eller varför inte gå på Tivoli.

2. Helsingfors

Helsingfors är också en stad som funkar att besöka året om. Vi har nog faktiskt varit flest gånger i Helsingfors just under hösten och vintern. Gå och shoppa på deras stora varuhus Stockmann eller ta en fika på populära Fazer Café och promenera runt i stan. Missa inte den enormt vackra Domkyrkan på Senatstorget.

Under sommar månaderna är ett besök på tivolit Borgabacken helt klart trevligt. Sealife har öppet året om och är också ett hett tips för barnfamiljer.

Att resa till Helsingfors är enkelt och smidigt med både Silja Serenade och Viking Gabriella. Man får två trevliga kvällar ombord på de fina fartygen.

3. Oslo

Vårt grannland Norge har vackra Oslo som huvudstad. Staden är inte jätte stor och jag får känslan att det är relativt enkelt att promenera omkring i staden. Efter att ha bott i Oslo en sommar (2009) så blev jag relativt nöjd med att turista i staden. Jag gjorde det mesta i staden under mina lediga dagar. Strosade omkring i de olika stadsdelarna, besökte slottet, promenerade på populära Aker Brygge och åt trevliga luncher och middagar där. Åkte ut till BygdÖy bad och badade vid stranden.

Res till dessa huvudstäder

Att resa till dessa tre huvudstäder tar knappt en timme med flyg. Till både Oslo och Köpenhamn kan man även resa med tåg. Till Helsingfors finns flera fina kryssnings möjligheter med fartyg från både Silja Line och Viking Line, som avgår dagligen från Stockholm.

Har du några andra fina tips på saker att göra i dessa städer? Kommentera gärna.

Spana också in

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *