3 tips på budgetweekends i Europa

Hösten är kommen och sommar semestern är förmodligen slut. Kanske har du inte nästa långledighet förrän till jul?! Men klämma in en liten höstweekend är alltid härligt och har man inte så stor budget kan jag verkligen rekommendera de baltiska länderna Estland, Lettland och Litauen.

Alla dessa tre baltiska länder firar även 100-års jubileum som självständiga länder i år.

Flyg över Östersjön på cirka 1h

Du flyger enkelt över på cirka 1 timme och det funkar att göra på en kortweekend utan extra lediga dagar. De finns flera flygbolag som flyger till länderna och man kan även hitta prisvärda flygbiljetter med lågprisbolag.

1. Vilnius

Litauens huvudstad Vilnius är staden som har utsetts av Lonley Planet 2018 till ett av de hetaste resmålen 2018. Staden finns med på UNESCO:s världsarvslista och har många fina sevärdheter, trevliga restauranger och fina parker. Läs om mina 12 bästa tips i Vilnius för en lyckad vistelse.

Bo lyxigt på Hotel Pacai i hjärtat av gamla stan i Vilnius.

2. Tallinn

Estlands huvudstad Tallinn har också en riktigt vacker gammal stadskärna som finns med på UNESCO:s världsarvslista och har en mycket intressant historia. Läs om mina 14 trevliga tips till Tallinn här.

En drömmande upplevelse är verkligen att åka luftballong över en storstad. Jag gjorde det i Tallinn för första gången i mitt liv och det var helt fantastiskt.

Bo bra på Hotel Telegraaf i Gamla Stan.

3. Riga

Lettlands huvudstad Riga är också så vacker med alla dessa fina Art Nouveau kvarter. Här kan man promenera runt i timmar och bara se på de vackra byggnaderna.

ESPA Riga rekommenderas starkt till SPA älskare. Ett femstjärnigt väldigt prisvärt spa mitt i Rigas innerstad.

Ät riktigt god lunch på Olive Oil Trading Co i gamla stan.

Bo prisvärt på Tallink Hotel Riga.

Har du andra trevliga tips på budget weekendresor?

Spana också in

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *