Dino Park i Klaipėda

En av våra höjdpunkter på vår Litauen resa i somras var Dino Park i Klaipėda.

Parken ligger strax utanför Klaipėda i ett mysigt och lummigt skogsområde och passar perfekt för barnfamiljer.

Dinosaurier

Parken har ett 40-tal dinosaurier utställda att gå runt och titta på och även läsa om. Det är i stort sett alla dinosaurier du kan tänka dig, både stora som små. När man närmar sig dem så både låter dem och rör sig, så det är känns verkligen verkligt, som det var på dinosauriernas tid.

 

 

 

 

 

Karuseller

I parken finns även några olika sorters karuseller, favoriten för min yngsta blev detta tåget som gick runt, runt.

Parken är relativt stor och här fanns även lekparker och mycket annat skojigt, men eftersom vi hade oturen att det började regna när vi hade varit där en stund, så höll vi oss till 5D bion och åt en lång god middag på parkens restaurang.

 

Extreme 5D cinema

Att gå på 5D bio är verkligen super häftigt. Här fick man följa med i dinosauriernas värld och man får känslan hela tiden att man är med i filmen och liksom åker med. Det är en riktigt cool upplevelse. Min äldsta son gjorde det om och om igen, vilket var passande då regnet öste ner just då.

Restaurang

Vi var i Dino Park sen eftermiddag och det var lagom för oss at äta middag innan vi åkte tillbaka till vårt hotell. Det visade sig vara en riktigt bra restaurang med både god mat, en bra barnmeny och lekrum. Vi åt riktigt goda vitlöksräkor på restaurangen och barnen åt deras favoriträtt – korv med pommes.

Lekrummet på restaurangen

Detta fina lekrum låg precis i anslutning till restaurangen, så vi tog ett bord precis bredvid så vår minsting kunde sitta där och leka i väntan på maten. Jag älskar när restauranger verkligen har tänkt till för att underlätta restaurangbesök för barnfamiljer.

 

Priser

Att gå in i parken kostar 10 Euro för vuxna, 9 Euro för barn 2-12 år och gratis för barn under 2 år. Det är väldigt prisvärt för att gå i en nöjespark en heldag.

Har ni inga planer på höstlovet så är parkens säsong faktiskt ända till mitten av  november.

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *