Tanumstrand – en fantastisk familjeresort med det lilla extra

Att västkusten är helt magisk på sommaren är det ingen tvekan om. Det har jag tyckt de senaste 12 åren och kommer nog tycka resten av mitt liv. Men för varje sommar som går upptäcker vi nya sommar pärlor.

I somras besökte vi för första gången populära och charmiga Tanumstrand. Jag kan verkligen inte förstå att vi har missat denna svenska pärla tidigare .

Läge

Tanumstrand är beläget i Norra Bohuslän ett par kilometer från Grebbestad precis vid havet. Anläggningen består av både ett hotell och en stugby med över 1000 bäddar. Men eftersom anläggningen är så stor märks det inte ens att det är helt fullt när vi anländer mitt i högsäsong.

Hamn och stränder

Vid Tanumstrand finns även deras hamn att lägga till vid och kunna ta del av hela anläggningens aktiviteter, liksom när man bor på hotellet eller i stugorna.

De har två mindre sandstränder som tillhör stället. Alldeles perfekta att bada med små barn som älskar att leka och plaska i strandbrynet.

Här finns även badbryggor om man hellre hoppar i på djupt vatten eller vill simma.

Hotellrum / familjerum

Vi spenderar tre härliga nätter här på deras hotell.

Vi bokar ett familjerum och får både en dubbelsäng, ett litet rum med en våningssäng och ett vardagsrum med bäddsoffa och ett mindre pentry.

Bonusen var verkligen vår terass där vi satt och njöt av ett gott glas vin innan middagen, medan vår lilla kunde springa runt på gräsmattan och njuta av friheten.

Stora Blå

Stora Blå är deras eget familjebad med en 25 meters bassäng, utomhus pool, rutschebana och bubbelpool. Min son fullkomligt älskar detta och vill mest åka vattenrutschbana med pappa och hoppa ifrån kanten.

After Beach

Tanumstrands After Beach kan vara en av Bohusläns bästa. När vi ankom på så var den mer eller mindre fullsatt. De andra dagarna passade vi på att gå på deras Happy Hour strax innan 16 och tog ett bord för ett lyssna en stund på banden. Det var riktigt härlig stämning på stället.

Sea Club och aktiviter för barn

Sea Club är deras egen barnklubb som hade aktiviteter för barnen dagligen som man kunde anmäla sig till. Det var allt ifrån parkour, krabbfiske till cirkus en dag som kostade en liten slant.

Lekrummet ovan är i anslutning till restaurangen där frukosten och middagen serverades. Så hit sprang vår son med glädje.

De hade även ytterligare ett Sea Club hus i anslutning till utomhus lekparken som var öppen på dagtid.

I lekparken fanns flera olika sorters studsmattor, gungor och klätterställning.

SPA Horisont

Det bästa med Tanumstrand var helt klart deras trevliga Spa Horisont . Där tillbringade jag en hel förmiddag nästan helt ensam och njöt varje sekund av både poolen, relax avdelningarna och en skön ansiktsbehandling.

Restaurang Latitud

På anläggningen hade de ett par restauranger. Varje morgon och kväll åt vi mat trevliga Restaurang Latitud 58, som hade både god mat och en fantastiskt utsikt över hamnen och havet.

Frukost

Att få starta dagen med denna utsikten var helt magisk. En kaffe och frukost i solen vid havet.

Frukosten var lagom stor och varje morgon lyxade jag till det med en omelett hos kocken och gjorde en våffla med extra allt – är det semester så är det.

Lunch

Lunchen åt vi alltid på deras bistro och det blev en räkmacka varje dag för den var så galet god.

De hade även en pizzeria precis vid havet och med första parkett till solnedgången om man hellre föredrar det.

Familjeavkoppling de luxe

Efter att spenderat nästan tre dygn på Tanumstrand sammanfattar jag det som en Fantastisk familjeresort med det lilla extra. Här finns verkligen allt man behöver på sin semester och det passar lika bra för de små barnen på 2-3 år till en mormor eller farfar för att inkludera alla. Här finns verkligen något att göra för hela stora familjen. Det var verkligen avkoppling på hög nivå. Hit vill vi verkligen resa igen. Kanske redan nästa sommar.

I höst har de även skaldjursweekends här som ser galet lockade ut.

——–

Vistelsen var delvis ett samarbete med Tanumstrand.

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *