Skolstart och sommarlovsslut

Idag var dagen när sommarlovet tyvärr tog slut. Men ett nytt spännande kapitel börjar. Min äldsta son började andra klass och det känns stort. Jag minns själv när jag var 8 år började 2:an.

Det var en trevlig välkomstcermoni på min sons skola med både föräldrar och barn med glass och mingel på skolgården.

Ett tio veckor långt sommarlov har gått i rasande fart. Men vi har ändå hunnit väldigt mycket. Vi var lediga nästan fem veckor tillsammans plus att han spenderade nästan en vecka med sin farmor, faster och kusiner och kompisar på västkusten utan oss, som han brukar göra varje år.

När jag frågar min son om vad det bästa på hans sommarlov var, svarar han utan tvekan Grundsund.

1. Västkusten och Grundsund

Han fullkomligt älskar att vara på Västkusten och i sommarhuset i Grundsund. Sedan gillade han verkligen seglarskolan som han gick i. Han sköte sig mest själv i byn och hänger med kompisar. Jag tror friheten betyder mycket, plus det underbara vädret.

2. Dalarna och Leksand Sommarland

En annan favorit blev dagarna som spenderades i Dalarna och på Leksand Sommarland. Här fanns ju massor av roligt att göra för honom och många nya minnen skapades med kompisar.

3. Litauen – Palanga

Litauen blev också en favorit under dagarna det var sol och han kunde bada. Tyvärr hade vi ju otur med vädret ett par av dagarna och det regnade. Men ett hotell med pool och en sandstrand är alltid storslaget för min son.

Vi har ju hunnit med många andra roliga saker i sommar också. Men dessa tre resor eller minnen var de bästa enligt honom.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *