10 tips så reser du enkelt med en 2-åring

Att resa med barn känner jag mig minst sagt expert på numera. Min lilla har rest utomlands över 20 gånger på sina två långa år. Därmed känner jag mig väldigt säker på vad som behövs packas med och inte oavsett om det är en flygresa utomlands eller en längre tåg eller bilresa i Sverige.

Några av mina mest lästa inlägg är faktiskt 10-tips så reser du enkelt med en 1-åring och 10-tips så reser du enkelt med en 3- månaders bebis.

Nu har vi ju hunnit rest ännu mer det senaste året och jag tycker det är enklare när han kan gå mer själv och man slipper bära på honom och även att han äter riktig mat.

1. Armpuffar, flytväst och små strand leksaker

Inför sol- och bad semestrar oavsett om det är i Sverige eller utomlands så behöver han någon form av hjälpmedel när han badar.

Vi har mesta dels haft armpuffar på honom när han har badat eller hoppat ifrån kanten. Men han har alltid fått bära flytväst när vi har varit på någon brygga eller nära vattnet.

Strand leksaker i mindre format brukar jag alltid köpa med mig och ha med mig till diverse bad. Som får plats under vagnen och även i resväskan.

2. Solskyddskläder och solhattar

Solskyddsdräkter och solhatt tycker jag är super viktigt. Jag har alltid relativt heltäckande solskyddskläder på honom även om vi befinner oss i Sverige. Idag finns det många snygga solskyddsdräkter att köpa med både stilrena mönster som denna randiga från Geggamoja. Eller den två delade solskyddsdräkten med långa ärmar från Maxomorra.

3. Våtservetter och barnvänliga hudprodukter

Våtservetter är alltid brukbart när man reser med barn oavsett blöjbyten eller inte. Kladdiga händer och munnar känns det som livet kantas av när barnen är små. Jag tar även alltid med barnvänliga rengöringsprodukter till barnen utomlands, som badskum inför badkarsbad som de älskar. Schampoo och badolja så de inte får på sig några starka ämnen. Dessa från ELW är oparfyrmerade.

3. Blöjor och extra kläder

Har man ett blöjbarn behövs ju alltid blöjor. Ta alltid med dig några extra, man vet aldrig om det blir en flygförsening eller on det är stopp i trafiken på vägen. Ett extra klädombyte är också alltid bra.

4. Surfplatta

SF Kids Play har varit vår räddare i nöden i sommar under våra långa bilresor. Här finns många bra barnfilmer för alls olika åldrar som även fungerar att spela offline – vilket är det bästa med det.

5. Snacks och frukt

Oavsett om man reser iväg med bil, flyg eller tåg packar jag alltid med mellis åt mig och barnen. Det kan vara alltifrån frukt, pastaskruvar till godis och chips. Man vet aldrig om det blir tågstopp, mycket trafik eller flygförseningar.

6. Reseapotek

Att ha med sig ett reseapotek i handbagaget känns super viktigt oavsett vart och hur vu reser. Man vet aldrig om barnet blir sjuk på ex flygresan om det är en långresa.

Jag packar alltid med mig feber termometer, febernedsättande, nässpray, salvor för både röda rumpor och salva för ev utslag / eksem, handsprit, plåster och vätskeersättning i handväskan.

7. Resevagn

Ha en bra resevagn och gärna en som fungerar som handbagage om du behöver vagnen ända fram till flygplanet när du reser eller som tar lite plats i bilen. Vi har varit nöjda med vår Babyjogger City Tour. Den fungerar även som handbagage på de flesta flygbolag.

8. Extra nappar och vattenflaskor

Har man ett barn som använder napp så kitta med flera extra nappar. När du minst anar det så försvinner den. Napphållare underlättar också mycket.

Ta alltid med en vattenflaska som barnet gillar att dricka ur. Vi har alltid med vår sons egen så han får i sig ordentligt med vätska på flygresor, bilresor, tåg etc.

9.Solskyddskrämer

Solskyddskrämer är också super viktigt. Alltid med minst spf 50. I sommar har vi använt oss av ELW’s parfymfria med spf 50+. Den har funkat väldigt bra på barnens hud.

10. Vaccinationer och rådgör alltid med BVC

Beroende på vart ni ska resa kolla upp så ditt barn är vaccinerat ordentligt och rådgör alltid med BVC innan om resmålet innan du reser mes ditt barn första gången.

Har du några andra tips när du reser med en bebis eller barn?

Spana också in

3 kommentarer

  1. Hej! Har sett tidigare att du rest med sunwing till cala bona och till alcudia beach. Vilket tyckte du var bäst av dom sunwinghotellen? Vad rekommenderar du?

  2. Bra tips från en resevan donna! Bra inlägg!
    Svar: Ja eller hur, lite shopping måste man ju klämma in på en resa tycker jag 😉 Kanske inte huvudsyftet, men att fynda billigt smink etc är aldrig fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.