5 tips inför weekendresan

Våren har kantas av flera weekendresor och i den mån det går försöker jag resa med bara handbagage. Nuförtiden får man ha relativt mycket handbagage och i en kabinväska rymmer mycket bara man packar rätt.

Rätt format på kabinväskan

Reser man med endast handbagage gäller det att kolla upp så man verkligen har rätt format på. De flesta flygbolagen brukar ha nedanstående regler;

  • 1 handbagage: max 55 x 40 x 23 cm
  • 1 litet personligt föremål: max 25 x 33 x 20 cm
  • Kombinerad maxvikt: 10 kg

Men det gäller att kolla med det aktuella flygbolaget så att man inte kommer med för mycket eller för stort handbagage, för annars kan det kosta skjortan.

 

Ansiktsprodukter i miniformat

Jag är alltid noga med att ha med min miniprodukter för ansiktet. Varje enskild produkt för innehålla max 100 ml och måste packas i en genomskinlig påse eller väska. Läs mer om det här.  Dessa produkter från Mádara har blivit mina favoriter i sommar och när man köper kitet kommer det dessutom i denna genomskinliga väskan, precis som det ska ligga i handbagaget.

 

Resepodukter i miniformat

På de flesta hotell finns ju oftast miniprodukter av schampo, balsam, bodylotion etc Men jag är rätt noga med vilka produkter jag använder i mitt hår, så tar alltid med mig egna miniprodukter när jag reser och sedan vet man aldrig vart man hamnar om det blir flygförseningar eller så.

Plantonics Voyager 8200 – brusreducerande lurar

Jag reser alltid med mina Plantronics Voyager 8200 brusreducerande hörlurar, såväl i jobb som privat. Jag lyssnar gärna på poddar när jag reser och tycker att det är bästa avkopplingen. Dessa lurar har riktigt bra ljud och man avskärmas också från en massa andra oljud bara med att ha lurarna på sig. De är dessutom väldigt snygga och stilrena. Även min son har använt dessa i sommar när han kollar på filmer och gillar att det är så bra ljud och han blir heller inte störd av något annat.

 

Laddare, powerbanks och dator

Jag reser heller aldrig utan laddare, powerbanks och dator. Som bloggare vill man ju verkligen inte att man inte har batteri i kameran eller i telefonen. Det är ju faktiskt A och O att det fungerar.

 

Har du några andra smarta tips när du reser med bara handbagage?

 

Spana också in

3 kommentarer

  1. Tar alltid med en tom vattenflaska som jag fyller på på en flygplats toalett. Ogillar att slösa pengar på överprisat vatten på flygplatser och plan. Dessutom skönt att ha när man kommer fram och ofta är törstig efter den torra luften på flyg.

  2. Jag reser med så lite som möjligt i handbagaget,tänker att det mesta går att köpa..men nåt jag alltid har med mig i handbagaget är minst en gärna två riktigt bra böcker förjag avskyr att vänta och ha tråkigt på flygplatser oh plan så med en bra bok går tiden snabbt 🙂 kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *