Hur söker du ersättning vid en flygförsening?

–  I  reklam samarbete med Flight Right – 

 

När man reser så kan man ju ha oturen att flyget blir väldigt mycket försenat eller inställt. Peppar peppar måste jag säga, vi har faktiskt aldrig drabbats av några större förseningar när vi har varit ute och rest. Men man vet ju aldrig. Kanske händer det på nästa resa?!  Jag har haft flera vänner och bekanta som har blivit drabbade och det är heller inget ovanligt att bli försenad med sitt flyg ibland.

bilderna är privata och har inget att göra med texten. 

Ersättning vid försenat flyg

Om du har otur nog att råka ut för en flygförsening kan vi glädja dig med att du kan ha rätt till upp till €600 i ersättning från flygbolaget. Om flygbolaget har orsakat förseningen, och flyget är mer än 3 timmar försenat, är passagerare berättigade till minst €250 per person enligt EU-lagstiftning.

Vad kostar Flight Right?

Dina rättigheter  gynnar dig som kund. Ingen ersättning, ingen kostnad. Om Flight Rights bemödanden inte resulterar i utbetald ersättning är deras tjänst helt gratis. De tar endast ut deras provision på 29,75 % (inklusive moms) av det totala ersättningsbeloppet om flygbolaget betalar ut kompensation.

 

 

Vad ska jag göra om mitt flyg är försenat?

 • Be flygbolaget bekräfta orsaken till förseningen
 • Spara relevanta dokument, såsom kvitton och kuponger
 • Utnyttja erbjudandet om kostnadsfri måltid och dryck på flygplatsen
 • Använd Flight Rights ersättningskalkylator för att ta reda på om du är ersättningsberättigad
 • Använd dig av vår rättsexpertis: vi kämpar för din rätt till ersättning

När får passagerare rätt till ersättning vid förseningar?

Enligt EU-förordning 261/2004 baseras ersättningen för försenade flyg på flygresans distans. Ersättning kan hävdas vid alla flyg som är mer än 3 timmar försenade och uppfyller förordningens krav. Se nedan för en sammanställning av hur ersättningen baseras på flygdistansen:

 • Försenat kortdistansflyg – Under 1500 km – Passagerare är berättigade till €250 i ersättning
 • Försenat mellandistansflyg – Mellan 1500 km och 3500 km – Passagerare är berättigade till €400
 • Försenat långdistansflyg – Från 3500 km – Passagerare är berättigade till €600 i ersättning

Biljettpriset har ingen inverkan på ersättningsbeloppet vilket gör att det även går bra att ansöka om ersättning från lågprisflygbolag. Passagerare kan dessutom kräva ersättning för försenade flyg så långt som 10 år bakåt. För att ditt ersättningskrav ska vara giltigt måste flyget lyfta eller landa på en flygplats inom EU; i det senare fallet måste flygbolaget även ha sitt säte i ett EU-land.

 

Hur har du gjort vid ev flygförseningar?

Spana också in

5 kommentarer

 1. Jag blev försenad vid en hemresa från Helsingfors till Köpenhamn, det var sista biten, hade flugit från Tokyo till Helsingfors. Jag sökte ersättning via Finnairs hemsida och det fungerade bra. Däremot fick jag själv säga till i Helsingfors om ersättning för mat, det var nog en hel del som missade det.

 2. Så himla bra tjänst detta alltså! Gillar dem skarpt!
  Svar: Vi hade en helt fantastisk vistelse i Polen och har nu postat första inlägget 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *