Grebbestad – ännu en idyllisk pärla på västkusten

Jag ångrar inte en sekund att vi har spenderat större delen av vår nästan fem veckors långa ledighet i Sverige och inte minst på Västkusten. Efter att ha tillbringat de senaste 12 somrarna här nere får jag bara mersmak för varje år som går. Det finns verkligen så mycket att se och att göra här. Varje sommar försöker vi upptäcka nya pärlor på svenska Västkusten.

En ny svensk pärla i sommar för oss, blev den mysiga lilla västkust idyllen Grebbestad. Det är minst sagt en liten men trevlig pärla. I och med vår vistelse på Tanumstrand var det enkelt att ta sig hit. Det fanns en liten promenadslinga på knappa 2 km, som gick mestadels längs havet som ledde till Grebbestad därifrån.

Grebbestads strand

Precis när man ankommer in i Grebbestad från Tanumstrand ligger en fin liten badplats med både sandstrand och bryggor.

Första dagen var det helt packat med folk här, men andra dagen tog vi en tidigare morgonpromenad och det var lite mindre folk på stranden.

Grebbestadbryggan

Men populärast i byn är nog Grebbestadbryggan. Förutom alla båtar som ligger i hamnen längs bryggan finns ett urval av trevliga restauranger och även en hel del affärer. Populärast verkade Röde Orm vara.

Vi gick till Grebbestad mest för att strosa omkring och njöt av atmosfären och tog en glass.

Men här finns både hotell, vandrarhem, restauranger och caféer. Från bryggan kunde man även boka olika båtutflykter som till exempel sälsafari eller åka ribbåt.

Har du besökt någon trevlig pärla i Sverige i sommar?

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *