SPA Horisont på Tanumstrand i Bohuslän

SPA Horisont på Tanumstrand är lika härligt som det låter. Man ligger i en varm och härlig inomhus pool och blickar ut mot horisonten. Dit havet och skärgården aldrig tar slut. Har man tur ser man några båtar lämna hamnen eller lägga till vid bryggan. Har man ännu mer tur är det klar blå himmel och strålande sol och du blir mer och mer avkopplad ju längre du ligger och blickar ut mot horisonten.

Pooler

SPA Horisont har 13 års åldersgräns och när jag besöker spat strax efter öppning en solig morgon i veckan är jag nästan ensam. Tystnaden infinner sig redan vid entrén. Jag får min morgonrock och byter om till bikini, tar en dusch och kryper sedan ner i denna infinity poolen helt ensam. Det är magiskt. Både i kropp och själ känner jag mig lugn. ( detta är liksom precis vad jag behöver efter en halvtaskig natt med en 2-åring bredvid mig på natten som ett plåster).

Det finns både en inomhus pool och en varm bubbelpool utomhus med en lika trevlig utsikt.

Jag njuter i båda poolerna. Men även i solbäddarna utomhus. Det är varmt och härligt väder ute fast klockan bara är 10 på förmiddagen. Jag tar med mig både grönt the, ett glas vatten och färsk frukt från deras fruktbuffé ut.

Här skulle jag utan problem kunna spendera en hel dag själv. Men jag nöjer mig med ett par timmar i ensamhet innan jag återvänder till min familj, tankad med ny energi.

Ljusrum

Det är sällan man ser ett ljusrum på ett spa. Men tänk så viktigt det är med dagsljus för att bli pigg.

Bastu med havsutsikt

Denna bastun lägger jag mig i en stund och njuter av ännu en härlig utsikt.

Babor Ansikte 50 minuter

De har flera olika ansiktsbehandlingar och att välja på. Men jag bestämmer mig för att ta en Babor Ansikte 50 min som är en klassisk ansiktsbehandling som innehåller rengöring, peeling, mask och även en skön ansiktsmassage.

En ansiktsbehandling ligger på från 525 kr och uppåt beroende på längd och SPA entré var under vår vistelse 200 kr (ordinarie pris 295 kr).

Jag älskar verkligen SPAn som ligger nära havet. Det är något speciellt med det.

Spana också in

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *