Restaurang Latitud 58 på Tanumstrand

Under våra mysiga dagar i veckan på Tanumstrand åt vi faktiskt middag varje kväll på deras restaurang Latitud 58.

Det är både en bufférestaurang och a la carte restaurang, som ligger precis vid bryggan och havet med en magisk utsikt och bjuder på en vacker solnedgång (vid sol) om man äter en sen middag.

Vi bokade alltid den tidiga sittningen klockan 18 framför allt för lillen behövde middag den tiden och fick därmed alltid ett bord precis vid vattnet. Man märkte att det var mer tryck i restaurangen vid 20-sittningen.

En av kvällarna åt vi en jätte god 3- trerätters middag från deras a la carte meny.

Förrätt

Vegetarisk carpaccio på betor och rostade pumpakärnor.

Torsk med musselskum och rostad lökcreme.

Dessert

Cocosbakelse med rabarber och hasselnötscreme.

Bohuslänskbuffé

Dock valde vi faktiskt att äta buffén de andra dagarna för den var så himla bra. En av kvällarna hade de Bohuslänskbuffé. Det säger sig nog nästa självt att det består mestadels av skaldjur och mat ifrån havet. Med tanke på att jag älskar både fisk- och skaldjur passade detta oss perfekt.

Grillbuffé

Maken tyckte grillbuffén var den absolut bästa. Det var främst för det var riktigt bra kött, många olika sorters kött och goda och trevliga tillbehör. Allt var upplagt i lagom mängd och de var snabba med att fylla på och allt såg fräscht och fint ut.

Sommarens godaste mjukglass

Mjukglass är ju ett måste på sommaren och årets första mjukglass med chokladsås åts med denna magiskt utsikt.

Allergivänlig restaurang

Buffén kostade 345 kr / person och sedan gratis för vår yngsta. Med tanke på hans mjölkprotein allergi var det bra med buffé, då det fanns flera alternativ på vad han kunde äta. Jag blev även så glad att de hade Oatleys vaniljglass som lilla L kunde äta till efterrätt. Så vi fick några extra lugna minuter när han satt stilla och åt.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *