Palanga SPA Life Balance Hotel i Litauen

Under vår resa i Palanga bodde vi på det fem stjärniga design- och lyxhotellet Palanga SPA Life Balance Hotel.

Läge

Hotellet är vackert beläget på Birutes gränd omgiven av grön tallskog. Man får känslan av att man befinner sig i en genuin och lugn naturoas när man ser ut genom fönsterna från rummet.

Omkring ca 4-5 minuters promenad ifrån hotellet ligger den långa och vita sandstranden i Palanga och på ca 10 minuters promenad ligger Palangas huvudgata där det kryllar av restauranger, barer och caféer och vägen går ner till den omtalade piren.

Rummet

Hotellet är byggt aningen lutande. Så när man gick genom sovrummet upp till det större badrummet med hörnfönster fick man känslan av att man gick i en mindre uppförsbacke. Det var en speciell men häftig upplevelse.

Vi bodde i ett familjerum med ett sovrum, ett vardagsrum med två bäddsoffor, två balkonger och två badrum.

Med andra ord nästan som en lägenhet fast utan kök. När man reser med två barn som både somnar och vaknar olika tider är det perfekt när vi kan ha barnen i olika rum när de sover. Så vi prioriterar ofta familjerum med två sovrum på våra resor när möjlighet finns.

Poolområden

Palanga SPA Life Balance Hotel är uppdelat i två olika byggnader. En nyare och modernare design deloch en lite äldre lyxig del. Hotellet har även två poolområden. På bilden ovan är poolen från den äldre byggnaden.

Sedan bodde vi i den nyare och enligt mig själv lyxigare delen, där det även fanns en utomhus bubbelpool och en inomhus pool som även tillhörde deras spa avdelning. Men här fick även barn bada under dagtid.

De hade en stor trevlig trädgård med både solbäddar, en härlig hängmatta och loungedel.

Inomhus pooler

Inomhus fanns både en större pool och en mindre bubbelpool.

Vi hängde mest i den varma bubbelpoolen.

Hotellets trevliga restaurang

En av kvällarna åt vi middag på hotellets fina restaurang. Det märktes att det var en finare och exklusiv restaurang både prismässigt och service mässigt. Vi blev direkt väl omhändertagna och servicen var top notch under hela middagen.

Förrätter

Vi avnjöt en femrättersmeny med tre mindre förrätter, en varmrätt och dessert. De märktes att de hade en fantastisk kock för maten var både väldigt fint upplagd, vällagad och smakade riktigt gott.

Min tredje förrätt blev min favorit. En sallad som kombinerade många goda smaker som avocado, mango, rädisor, tomater, gurka och sallad toppad med en god dressing.

Varmrätt

Fiskälskare som jag är åt jag deras fisk som serverades fint med både grönsaker och blommor.

Dessert

Desserten var riktigt fint garnerad. Kocken serverade kvällen till ära en cheesecake med färska bär.

Vi satt ute under vår middag trots att regnet hängde i luften under kvällen. Men vi kunde se på kockarna som lagade maten i deras utomhus kök vilket även roade oss under kvällen.

Frukost i deras grönskande trädgård

Varje morgon satt vi ute och njöt av deras exklusiva och goda frukost i deras grönskande trevliga trädgård.

Det märktes att det var ett fem stjärniga hotell, då maten verkligen var förstaklassig. De erbjöd ett mindre urval varma och kalla rätter, men var snabba med att fylla på så allt var färskt och fräsch.

De hade även ett stort urval av desserter och frukt. Sedan serverades en riktigt god spansk cava till frukosten om man önskade.

Spa

Hotellet har även ett fint och lyxigt spa som jag självklart besökte. Läs mer om deras trevliga SPA här.

Detta hotellet skulle vi absolut vilja besöka igen. När man reser med barn är det bra när det finns både olika sorters pooler och man har närheten till stranden.

Men min favorit blev faktiskt deras fina spa avdelningen ett stort utval av behandlingar.

Spana också in

4 kommentarer

  1. Härligt ställe. Gillar hängmattorna, där skulle jag gärna ligga några timmar i skuggan och läsa en bra bok!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *