6 skäl för att besöka Litauens vackra Riviera

Många länder har ju sin egen riviera likaså Litauen. Ordet riviera är en benämning på en kustremsa med badstränder och gott klimat som framför allt används i turistsammanhang.

Litauen är också det landet som ligger längst söder ut av de baltiska länderna och har en fin kustremsa längs Östersjön.

De mest populära stränderna ligger kring Palanga, Klaipėda och Nida.

Palangas strandremsa

Sommarens solresa gick i år för oss till den omtalade och populära sommarstaden Palanga som ligger just på Litauens fina riviera.

Kring Palanga finns en lång, vit finkornig sandstrand som är både barnvänlig och långgrund.

Östersjön var dessvärre inte jätte varmt att bada i när vi var där tyckte jag, men våra barn badade, hoppade, skuttade och hade jätte roligt i havet ändå och tvekade inte en sekund över att doppa sig i det härliga vågorna.

Saknade solsängar

Det enda jag eventuellt saknade var att det fanns inga solsängar eller parasoller så långt ögat kunde nå på hela stranden. Men andra sidan var det skönt att man inte låg som packade sillar, som det kan vara mitt i högsommaren i juli runt om i Europa. Här kunde vi njuta och ha utrymme omkring oss och ligga nära havet, trots att vi inte var först på plats på dagen.

6 skäl varför man ska besöka Litauens Riviera

1. Det finns väldigt fina och långa sandstränder.

2. Det är relativt folktomt på stranden även i högsäsong, man slipper trängas på stränderna

3. Palanga har ett stort urval av fina och fräscha hotell till bra priser.

4. Det är prisvärdare än i Sverige. Landets prisindex enligt Forex ligger på 51 och därmed är det mesta nästan halva prisger jämfört med Sverige.

5. Det finns bra restauranger.

6. Det ligger nära Sverige, bara över Östersjön.

Hur tar man sig till Palanga?

Det finns direkt flyg från Köpenhamn till Palanga. Annars kan man flyga ex via Vilnius eller Riga. Det går även färjor från både Karlshamn och Trelleborg till Klaipėda, men de tar lite längre tid.

Har du varit på Litauens Riviera?

Spana också in

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *