7 tips på saker att göra i Brügge

Brügge är en gammal vacker medeltida stad som finns med på UNESCO’s världsarvslista . Staden erbjuder många sevärdheter och andra aktiviteter som är passande för en trevlig weekendresa.

Staden är belägen i den vackra delen Flandern i Belgien. Man tar sig enkelt hit med tåg från antingen Bryssel eller Bryssel flygplats, om man nu landar där.

1. Historium

För att få veta mer om staden så rekommenderas starkt ett besök på Historium som är stadens historiska museum i början av vistelsen för att få en inblick i historian om staden. Här såg vi på en på Virtual Reality film som var både intressant och häftig, där man själv fick hänga med i filmen och så gick vi på en spännande guidad tur i en timme på museet.

2. Beffroi

Missa inte det ståtliga klocktornet Beffroi som även ligger på Grothe Markt, det stora torget i staden. Precis bredvid Historium.

3. Gå på Spa

Älskar du att också att gå på spa? Vi letade troligtvis upp det bästa spa’t i Brügge. Strax utanför staden låg Bodylisious där vi tillbringade ett par timmar på ett spa helt själva.

4. Besök De Halve Mann ölbryggeri

Besök ett ölbryggeri är ju ett måste när man besöker Belgien. Vi var på De Halve Mann ölbryggeri i Brügge som var både prisvärt och erbjöd en fantastisk utsikt över staden under vandringen i bryggeriet.

5. Besök en uteservering

Vid det stora torget – Grothe Markt – fanns en uppsjö av uteserveringar och här var det inte super lätt att få ett bord i solen. Vi knep ett bord runt hörnan i solen båda kvällarna vi besökte stan. En drink i solen på en uteservering passar väl utmärkt efter en hel dag med turistande och det är alltid trevligt att insupa atmosfären i staden.

6. Gå eller åk båt längs kanalen

Vi promenerade längs kanalen som gick genom staden vid flera tillfällen. Men ta gärna en båttur längs kanalen och upplev staden från vattnet.

7. Besök någon av deras Michelin restauranger

Brügge har flera Michelin restauranger. Vi besökte De Florentijnen en kväll och här fanns riktigt god och relativt prisvärd mat.

Brügge är en relativt liten stad som man gärna promenerar runt i. För dem shopping sugna finns även en del affärer, trevliga caféer att slå sig ner på utomhus och köp även med deras goda belgiska choklad hem.

Bo på Hotel Navarra som är centralt beläget i staden och med promenadavstånd från tågstationen och sevärdheterna.

Res till Brügge med direkttåg från Bryssel flygplats. Vi flög med Brussel Airlines från Stockholm / Bromma till Bryssel på dryga 2 timmar.

Har du några andra Brügge tips som jag kanske missat?

Spana också in

3 kommentarer

  1. Låter supertrevligt! Vi ska till Belgien under vår pågående Europaresa. Jag får fråga Peter om vi ska till Brygge (det är han som fixat ”programmet” ;))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *