Hotel Pacai – nytt designhotell i Vilnius

För ungefär en månad sedan öppnades det fina designhotellet Hotel Pacai i Litauens huvudstad Vilnius. Hotellet är ett riktigt fint och fräsch hotell med exklusiv design. Här blandas den äldre välbevarade arkitekturen från när huset byggdes till ny modern design. I deras fina sviter har de till och med svenska Hästen sängar.

Läget

Det är beläget i hjärtat av gamla stan i Vilnius. Här har man promenadavstånd till de flesta sevärdheter, restauranger, barer och parker.

Rummen

Vi bodde i ett stort rymligt dubbelrum som verkligen var fräsch. En stor skön dubbelsäng, extrasäng för stora sonen och ett badrum med badkar till barnens stora glädje. Stort plus till Nespresso maskinen i rummet så mamma fick en god kaffe när den lille mannen slog upp ögonen.

Frukostbuffé

Frukostbuffén var inte så jätte stor men fräsch. De erbjöd ett urval av bröd, frukt, pålägg, yoghurt och juicer. Sedan kunde man även bestämma varma rätter a la carte och go kaffe som jag kallar det. Så det blev både en omelett med ost och skicka och ett par cappuccinos på deras mysiga terass.

Sofija Bar och 14 Horses Brasserie

Hotel Pacai hade både en mysig bar – Sofija Bar – och en restaurang – 14 Horses Brasserie – som vi tyvärr aldrig hann gå på, då vi var i Vilnius mindre än ett dygn.

Men jag gillade både hotellet och Vilnius väldigt mycket och kan verkligen tänka mig att resa tillbaka. Kanske på en tjejweekend eller en resa med maken på tu man hand. Inom kort kommer även en liten Vilnius guide om staden.

En hotellnatt här får man för ca 1400 SEK och uppåt beroende på dag och säsong. Med andra ord väldigt prisvärt.

Spana också in

2 kommentarer

  1. Ser supertrevligt ut och jag gilalr verkligen designhotell & boutiquehotell.
    Svar: Ja absolut, denna helgen eller nästa spelar ingen roll, vi har inget direkt planerat så ta när det passar er bäst 🙂
    Jag är handläggare på bygglovsavd. Samhällsbyggnadsförvaltningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *