Leksand Sommarland – Dalarnas största turistattraktion

Under min uppväxt var jag nästan varje sommar på Leksand Sommarland som öppnade 1984. Jag minns hur roligt jag hade där varje gång. Så i år slog jag tag i saken och bokade hela tre dagar i parken och med boende på Leksand Strand två nätter i en mysig stuga med mina söner. Äntligen blev det av!

Leksand Sommarland är verkligen passande för både stora och små med söla dess varierande aktiviteter.

Wipeout Siljan

Wipeout Siljan är en jätte rolig äventyrsbana ute i Siljan sjön. Killarna hade verkligen hur kul som helst här och spenderade nog minst en timme här.

Christian testade Wipeout Siljan med sina barn som är äldre förra året. Läs gärna hans tips ovan.

Jag måste erkänna att jag var lite för mesig på grund av kallt vatten…. Jag gillar ju verkligen sånt här, så ångrar mig en aning nu att jag inte gjorde det…

Vattenlandet

Vattenlandet i Leksand Sommarland är relativt stort med många olika sorters vattenrutschbanor. Min stora kille åkte det mesta och hade verkligen jätte roligt.

Jag badade med min lilla i barnpool området och hann helt enkelt inte ta så många bilder. Vi hade ju strålande sol, klarblå himmel de första två dagarna och hängde mest i vattenlandet då.

Fun Laser Tag

Fun Laser Tag blev minst sagt en favorit för min stora son. Vi gjorde det väldigt många gånger sista dagen, då det knappt var några köer,

Go-cart

Go-cart banan var också populär. Men till deras besvikelse fick de bara åka två varv och knän slingrade sig lång…

Minigolf

Minigolf tyckte båda killarna var skoj och här var det inte särskilt mycket folk alls.

Jump Park – nytt för i år

Helt nytt för i år är Jump Park. Här kan man hoppa från 6 eller 9 meter och landa på en enormt stor kudde. De hade även många andra grejer så som trampolin park och airtrack mattor. De passade med andra ord som handen i handsken för vår parkour kille.

Spinning cars

Min favorit blev spinning cars – alltså vad jag skrattade när jag snurrade runt, runt i denna åkattraktion och knappt tog mig framåt.

Karuseller

Det finns ett fåtal karuseller precis vid ingången som passar främst yngre barn. Vår 2-åring älskade att åka karusellerna, medan vår äldre kille mest åkte för lillebrors skull.

Man åker nog till Leksand Sommarland främst för de roliga vattenlandet, wipeout Siljan, de actionfylld aktiviteterna eller motordrivna fordonen.

Tre dagar med familjekul

Hur många dagar ska man vara i parken då? Räcker en dag? Nej, skulle jag faktiskt säga. Åk hellre två dagar så du under känner dig stressad och fokusera på några saker varje dag. Vi hade bestämt date med min vännina och hennes barn där i söndags och de var även där i fredags. Så vi pratade just om att två dagar är nog lagom.

Men vi bokade ett paket med två övernattningar och tre dagar i parken. Så vi stannade även några timmar innan vi åkte hem sista dagen.

Hit vill vi verkligen åka igen nästa år.

Priser och öppettider

För barn under 1 meter är det gratis. Sedan kostar 1 dag 380 kr, 2 dagar 620 kr och 3 dagar 820 kr. För de över 60 år kostar det 190 kr för en dag. Därmed är det ju prisvärdare ju fler dagar man går i parken.

Har du varit i Leksand Sommarland någon gång?

Spana också in

2 kommentarer

  1. Kul! Aldrig varit uppåt landet.
    Svar: Ja enkelt men gott! Absolut vi hörs när ni är här i trakterna. Då ses vi ngt datum efter dom datumen, det blir bra. Spelar ingen roll, bara längesedan jag var på Pelles 😉 Absolut, går bra att ses i er trädgård med 🙂 Vi kan väl höras på insta direkt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *