Leksand Strand Stugby och Camping

En sann Dalkulla som jag är älskar jag verkligen Dalarna. Vi åker ”hem till Dalarna” några gånger varje år, men nu har jag bestämt mig för att upptäcka mer av ”mitt” vackra landskap.

I våras fick jag rekommendationer att besöka Leksand Strand Camping och Stugby och det är verkligen ett härligt ställe. Precis som det låter är det beläget precis vid stranden vid Siljan i Leksand och med andra ord kan läget inte vara annat än perfekt.

Björkbyn

Vi checkar in i den mysiga lilla stugbyn med namn Björkbyn. Den består av sex större parhus som är röda med vita knutar. Precis så man tänker att alla husen är i just Dalarna.

Parhuset består av två våningar med ett sovrum och ett vardagsrum med bäddsoffa och balkong på övre plan. Sedan ett större kök, sovrum och badrum på nedre plan.

Som pricken över i:et möts vi av underbar kvällssol och utsikt över Siljan från vår terass.

Vi är trötta efter en hel dag på Leksand Sommarland och en förlorad Sverige match, så vi beställer pizza från pizzerian / restaurangen på Leksand Strand och avnjuter den i kvällssolen med gott vin på vår terass. Svensk sommar när den är som bäst.

Leksand Strand vid Siljan

Stranden vid campingen är relativt stor och mysig. Den känns nästan lite exotisk, som kantas av granar istället för palmer. Vi har sådan tur så vädret är kanon under vår vistelse. Klarblå himmel och strålande sol.

Vi tillbringar kvällarna på stranden och bara njuter i kvällssolen.

Killarna verkar inte bry sig att det är under 20 grader varmt i Siljan. De badar, bygger sandslott och har skoj.

Pool och vattenrutschbanor

På campingen finns även två vattenrutschbanor och en större pool för de som hellre badar i pool.

Miniland och lekparker

De har även ett miniland som man kan cykla omkring på och ett flertal mindre lekparker och en jätte fin minigolfbana.

Kvällsunderhållning

Flera kvällar i veckan har de minidisco med Billy Bäver som vi lyssnar till från stranden. De har även familjeshower på kvällarna.

Men vi var helt slut efter fullspäckade dagar på Leksand Sommarland och valde att njuta på stranden och i vår mysiga stuga. Men därmed finns det en större anledning att komma tillbaka. Två nätter och tre dagar var inte tillräckligt.

Detta var verkligen super mysigt för hela familjen. Inom kort får ni läsa mer om Leksand Sommarland.

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *