De Halve Mann ölbryggeri i Brügge

Är man i Belgien så måste man ju bara besöka ett ölbryggeri. Det finns en lång tradition i Belgien att brygga öl och de har många unika ölsorter. En gång om året ordnas även Belgian Beer Weekend för ölälskaren.

Under vår trevliga kärleksweekend i Brügge besökte vi ett ölbryggeri i staden – De Halve Maan. Maken är verkligen en ölälskare, så detta var främst för honom, men jag ryckte faktiskt det var väldigt intressant.

Guidad visning i bryggeriet

Vi gick på en guidad visning på detta bryggeriet och för lära oss allt om hur det går till att brygga öl och även om dess historia.

Vi hade en otroligt bra guide och det var riktigt intressant. Här fick vi dofta på de olika kryddorna som de smaksätter ölen med.

Fantastisk vacker utsikt över Brügge

Högst upp på taket av ölbryggeriet bjuder de på en fantastiskt 360 graders vy över vackra Brügge.

Ölprovning

Efter rundvisningen i ölbryggeriet får man lösa in sin entré biljett och få provsmaka en av deras ölsorter.

Det är sällan jag dricker öl före lunch, men denna ölen smakade riktigt gott och var en perfekt törstsläckaren i sommarvärmen som var i Brügge under vår weekend.

Denna guidade turen i ölbryggeriet inklusive en öl efteråt kostade endast 10 Euro, så det var med andra ord riktigt prisvärt.

Lunch på restaurangen

Vi avslutade vår vistelse på De Halve Mann med att avnjuta en god lunch på deras restaurang. Deras restaurang är öppen för luncher och erbjuder en trevlig a la carte meny.

Jag åt en fiskrätt och maken åt en köttbit med ett par öl och passade då på att prova flera olika öl ifrån deras sortiment, så det blev kort och gott en trevlig liten ölprovning för oss. Precis som det ska vara på ett ölbryggeri.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *