4 trevliga campingar i Sverige

Att resa betyder ju inte att man behöver resa utomlands. Jag älskar lika mycket att resa i Sverige som jag gör att resa utomlands. Det behöver heller inte kosta skjortan att resa. Att bo på en camping är relativt prisvärt jämfört med att bo på hotell och även mer prisvärt om du har en husvagn, husbil eller ett tält.

Under de senaste åren har vi semestrat på några campingar i Sverige som vi har gillat mycket.

1. First Camp Tylösand – Halmstad i Halland

Precis vid den sju kilometer många stranden i Tylösand ligger den mysiga campingen First Camp Tylösand . Här spenderade vi tre dagar för två år sedan i en trevlig villavagn. Vi lyckades även pricka in årets varmaste dagar och fick därmed en härlig ”utomlands känsla” när vi hängde nere på stranden och badade i havet. Campingen är stor och barnvänlig. Läget vid stranden är verkligen optimalt. Sedan tar det ca 5-10 min med bil in till Halmstad.

2. Johannesvik Camping och stugby i Bohuslän

På Västkusten och närmare bestämt i Bohuslän ligger Johannesviks Camping och stugby. Det är en relativt stor camping med flera olika stugbyar och en enorm camping för husvagnar och husbilar. Det bästa med denna campingen är att det finns en jätte mysig liten badplats i anslutning till campingen och jag värderade mycket att de hade både minigolfbana, jacuzzi och flera lekparker. Läget är även perfekt. Det är enkelt att ta sig in till Kungshamn, åka till Smögen eller den vackra lilla ön Hållö.

3. Skara Sommarland Camping och stugby i Västergötland

Skara Sommarlands Camping och stugby har vi bott två gånger, då familjen verkligen älskar Skara Sommarland.

Förra året vi var där bodde vi i denna lilla mysiga stuga. Men året innan hyrde vi faktiskt en husvagn. Det tyckte äldsta sonen var jätte mysigt. Medan jag gärna föredrar en stuga. Här bor man bara ett stenkast från Skandinaviens största Vattenpark.

4. Mora Parken Camping i Dalarna

Under ett höstlov åkte vi till Dalarna och bodde i en parhuslägenhet i Mora Parken. Men campingen har öppet året runt och ser verkligen urmysig ut inför sommaren. Under vår vistelse i Mora åkte vi både till Orsa Rovdjurspark och till Sagolandet Tomteland. Båda parkerna är även öppna på sommaren.

I sommar tänkte vi besöka några fler campingar. Har du tips på någon trevlig stugby eller camping?

Spana också in

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *