Åka till vackra Åland med Viking Line

När vi reste till vackra Åland för ganska precis en månad sedan reste vi dit med Viking Line. Det är nog den enklaste vägen för oss som bor i Stockholms innerstad. Viking Grace avgår varje morgon från Stadsgårdskajen mot Åbo och gör sedan ett stopp i Mariehamn på Åland.

Resan till Mariehamn tar knappa 5,5 h och det är riktigt härligt att se ut över Stockholms vackra skärgård och njuta av resan till havs på fartyget.

Frukost på Viking Grace

Vi avnjöt en god frukost i restaurang Oscar medan vi åkte genom Stockholms skärgård. Vi var snabba med att ta ett fönsterbord. Utsikten är verkligen magiskt vacker när det är fint väder. Här serveras en lyxigare frukostbuffé med ett glas mousserat vin och go’ kaffe.

Två lekrum

Efter frukosten ville killarna självklart leka i lekrummen. Ombord på Viking Grace finns två olika lekrum. Ett som är anpassat för småbarn och ett som är mer anpassat för större barn, där det även finns en TV-spel hörna.

Vi va något trötta, eftersom det var en tidig morgon och satt ner och läste några böcker också och tog det lugnt.

Minidisco

Vi var även på Ville Vikings minidisco innan vi ankom Mariehamn.

Redan 13.10 ankom vi Mariehamn och det var dags att utforska vackra Åland. Så man hinner mycket på dessa 5,5 h fast det känns som resan går väldigt snabbt.

När vi var framme korsade vi nästan Åland och tog båten ut till Silverskärs öarna. Där njöt vi ett helt dygn och upplevde våren och nästan sommar värmen, innan vi ett dygn senare tog Viking Amorella tillbaka till Stockholm.

Hemresa från Mariehamn

Lunch på Viking Amorella på vägen hem

När vi reste hem åt vi lunchbuffé med barnen. De hade en stor fräsch lunchbuffé och jag gillar när man är först på plats och allt är ny uppdukat.

Deras desserter var verkligen också så goda.

Godis bingo

På vägen hem spelade vi godis bingo och hade hopp om att vinna massor av godis. Dessvärre hade vi inte turen med oss denna gången, så vi begav oss till taxfree butiken och köpte massa gott.

Bollhav

Min yngsta son fullkomligt älskar bollhav, så vi tillbringade större delen av resan där.

5,5 timme går väldigt snabbt och det är alldeles lagom med ett mål mat, taxfree shopping och lek i lekrummen.

Det är även ett väldigt enkelt och smidigt sätt att ta sig från Stockholm till Åland.

Har du varit på Åland? Vi hoppas att åka dit snart igen. Jag vill så gärna besöka Smartpark.

Spana också in

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *