Castell Son Claret på Mallorca

När vi var på Mallorca i början av maj bodde vi ett par nätter på det mysiga slottet Castell Son Claret.  Det femstjärniga boutiquehotellet Castell son Claret ligger i lugna omgivningar på västra Mallorca

Ett Gammalt slott med Balearernas enda tvåstjärniga Michelin-restaurang Zaranda

Castell son Claret har inretts i ett gammalt slott och ligger i frodig natur vid foten av Tramuntana-bergen på Mallorca, som utsetts till världsarv av UNESCO. Hit reser man främst för att uppleva natur, kultur och gastronomi. De som vill lära känna det äkta Mallorca och bo exklusivt.

Hotellets 38 rum har privat terrass, altan och/eller pool och ligger inbäddat i en stor, lummig trädgård. Vi bor i ett av dessa mysig rum med en liten terrass på bottenvåningen. 

Castell son Claret har även två kritikerrosade restauranger, Zaranda och Olivera, varav den förstnämnda är den enda tvåstjärniga Michelin-restaurangen på Baleariska Öarna som de är väldigt stolta över.

Välkomstdrink

När vi ankommer bjuds vi på en varsin välkomstdrink. En mocktail (alkoholfri cocktail) som är en som en läskande citronlemonad med citroner från slottets egen trädgård.

Rummen

Rummet vi bor i är stort och fräsch med en stor dubbelsäng och en liten vardagsrums del med bäddsoffa och stora fina fönster.

En kvällarna avnjöt vi en god cava och bara njöt av vår lilla tjejweekend. Vi behövde verkligen koppla av och detta är verkligen det ultimata stället för att finna lugnet.

Poolområdet

Poolområdet är mysigt med en stor pool kantade av solsängar och olivlundar.

Gymmet

Jag som älskar att träna var självklart på plats ock körde ett pass i gymmet en av dagarna.  Gymmet var litet men hade ändå både löpband och crosstrainern samt några maskiner och övriga redskap för att kunna genomföra ett enklare träningspass.

Vackra omgivningar

Vi tog oss även en längre morgonpromenad i deras grönskande och blommiga trädgård och omgivningar som var väldigt vacker. Den var även perfekt för barnvagnspromenad. Jag passade på att inviga min nya träningsoutfit från Panos.

 

Citronlund

Min lilla älskade att kunna springa omkring bland citronträden och kunna ta på citronerna.

Frukostbuffé

Restaurang Oliviera erbjuder både frukost, lunch och middag. Här sitter vi på deras terrass i trädgården som kantas av olivlundar och njuter av en god frukost. Det serverar en mindre men väldigt fräsch frukostbuffé med kompletterande a la carte meny. Vi beställer varsin god omelett med champinjoner, ost och tomat och en saffrans pannkaka med jordgubbar och grädde.

Bellesa de Claret Spa

På Castell Son Claret finns även Bellesa de Claret Spa som jag tidigare skrev om för spa älskare.

Slottet är verkligen mysigt för den som vill ha det lilla extra på sin resa.

Spana också in

2 kommentarer

  1. Ni såg ju ut och ha det helt fantastiskt mysigt! Så avis och hoppas att man kan kunna hänga på nån gång 😉 Denna sommaren blir sommaren som vi ses med, wihoo!
    Svar: Japps det har jag nog, men skall läsa igenom dem igen tänkte jag! Vi är så taggade! Tack för tipset gällande maten! Vi har halvpension på Atlantis så vi får frukost o middag där, härligt! Finns ju lite att välja på!
    Det sjukt svåra är att hitta passande kläder något som slutar ovanför knäna och något med inte bara axlar,hehe.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *