Portixol Hotel – ett mysigt hotell i utkanten av Palma

I utkanten av Palma stad ligger den mysiga lilla byn Portixol. Här spenderade vi ett dygn och bodde på Hotel Portixol som är beläget precis vid den lilla hamnen i Portixol.

Svenskt ägt hotell

Hotellet ägs av ett svenskt par som även äger och Esplendido Hotel och Palma Sport & Tennis Club som jag tidigare har besökt på Mallorca.

Rummen

Hotellet är otroligt mysigt inrett med många fina detaljer. Dubbelrummet som vi bodde i var fräscht med sköna sängar och en magiskt vacker utsikt över hamnen, poolen och havet.

Här skulle jag gärna vakna upp igen och dricka mitt morgon kaffe.

Frukostbuffén

Det märktes att frukostbuffén var gjord med kärlek. Många olika kalla alternativ att välja mellan såsom ostar, kallskuret, marmelader, yoghurts, bröd och färskpressad juice. De hade även en egen liten hörna för allergier vilket är ett stort plus. Och sedan varm a la carte meny där jag valde en god omelett. Så fick man även välja på olika sorters kaffe.

Jag älskar verkligen när det är a la carte på frukosten och man får allt fräscht och precis som man vill ha det.

Poolen

De har ett lugnt och fint poolområde med en mindre avdelning för småbarn.

Kring poolen finns gott om solsängar och även några lite mer privata delar där  jag och Diana lade oss medan min lille sov.

Bar & restaurang

Bikinin och strandtunikan är från Panos Emporio.

I anslutning till poolen låg både baren och restaurangen. Vi fick ett glas cava i välkomstdrink så vi njöt av i solen. Helt underbart!

Hit vill jag igen. Detta hotell och Esplendido är nog faktiskt bland de mysigaste hotellen som jag har bott på, på Mallorca!

Är hotell upplevelsen viktig för dig?

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *