Sightseeing i Köpenhamn

Denna dagen har jag tillbringat i vackra Köpenhamn. Nu var det länge sedan jag var här, så jag hörde av mig till en vännina som bor i stan. Hon blev glatt överraskad att jag var i stan och kom och hämtade mig med sin bil och tog mig på sightseeing i Köpenhamn. Både med bil och till fots.

Nyhavn

Vi började vår lilla sightseeing till fots med en promenad i Nyhavn på mitt önskemål. Jag tycker verkligen det är så vackert här.

Kärleksbron med alla lås.

Det bästa sättet att upptäcka en stad är ju faktiskt med någon som känner till staden väl och bor där. Trots att jag har varit i Köpenhamn många gånger, så visade hon mig ställen som jag tidigare inte hade sett och berättade mycket jag inte visste om staden.

Hotel D’Angleterre

Vi passerade Hotel D’Anglerre som ligger alldeles i närheten av Nyhavn som är ett av de lyxigaste hotellen i Köpenhamn. Här skulle jag gärna bo vid mitt nästa besök i Köpenhamn. De har både ett lyxigt spa, en känd restaurang och en fin champagnebar.

Runda Tornet

Ett besök upp i det runda tornet får det kanske bli nästa gång. Där har man fin utsikt över Köpenhamn.

Ströget

Vi avslutade vår sightseeing promenad på Ströget och åt en fantastiskt god lunch på Café Norden och pratade i timmar. Mer om den goda lunchen får ni veta imorgon.

Tack fina Joanna för du gjorde min dag! Vad vore livet utan fina vänner…

Spana också in

6 kommentarer

  1. Jag har utsikt över D’Angleterre från mitt kontorsfönster vilket är kul när det bor rock- och popstjärnor där och fansen står utanför. Du får komma i december när de julpyntar hela fasaden. Sist var det julkalender med H.C. Andersen.

  2. Gillar verkligen Köpenhamn, en av mina favoritstäder:-) Om du gillar smørrebrød skall du besöka Told og Snaps… Ligger vid slutet av Nyhavn.

    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *