Mallorca – mina 9 guldkorn

Mallorca är verkligen svenskarnas semesterparadis. Fler och fler svenskar söker sig till den vackra pärlan i Medelhavet både för att tillbringa en semesterweekend på ön eller flera veckor under sommaren. Nu har det även blivit populärt att köpa lägenhet på Mallorca.

Jag brukar försöka resa till Mallorca minst en gång per år. Ibland flera gånger. Jag fullkomligt älska ön. Det finns så många härliga orter, vackra byar och fina stränder.

Här kommer en liten guide till mina nio guldkorn på Mallorca.

1. Alcudia

Alcudia är känt för sin långa härliga sandstrand. I somras var vi och bodde på Sunwing Alcudia Beach en vecka. Det är verkligen ett semesterparadis för barnfamiljer. Man bor precis på stranden längs den härliga strandpromenaden. Här finns möjlighet till daglig träning längs med havet, äta middag på mysiga restauranger i solnedgången och strosa omkring i Gamla Stan i Alcudia.

2. Puerto Pollensa

Puerto Pollensa är en mysig mindre ort på norra Mallorca som är trevlig att strosa omkring i. Här finns igen en mindre hamn och strand.

3. Puerto de Sollér

Den lilla fiskebyn Puerto de Sóller ligger i de vackra bergstrakterna på Mallorcas västkust. Det är en väldigt lugn liten by som har natursköna omgivningar. Här finns en fin strand med fantastiskt vackra solnedgångar. Jag var här på en spaweekend med en väninna och blev helt kär i byn. Hit vill jag definitivt igen.

 

Tåget till Sollér från vackra Puerto de Sollér

4. Sollér

Sollér är en gammal typisk spansk by på  Mallorcas västkust. Hit kan man lätt ta det populära gammaldags tåget ifrån Puerto de Sollér.

5. Cala Bona

Cala Bona är en mindre fiskeby på Mallorcas östkust. Här finns en liten hamn och kring hamnen finns ett litet urval av mysiga restauranger, barer och några små butiker.

Här bodde vi en vecka på den populära familjeanläggningen Sunwing Cala Bona Beach. Det var en riktigt trevlig vecka där vi njöt av både härliga dagar i solen och god mat och dryck på hotellet.

6. Cala Millor

Cala Millor ligger ca 2 km ifrån Cala Bona och här hittar man den närmsta finaste stranden. En jätte fin sandstrand med alldeles turkosblått hav. Det är en alldeles lagom utflykt med buss och tog bara ca 10 minuter ifrån vårt hotell.

7. Palma

Palma är verkligen en mysig stad som har allt. Kultur, shopping, bra restauranger och en härlig promenad längs vattnet att strosa längs. Missa inte relativt nyöppnade Palma Sport & Tennis Club här kan du både spela tennis, äta god lunch, träna eller gå på Spa.

8. Puerto Portals

Puerto Portals ligger ca 10 minuter ifrån Palma och är en exklusivare turistort. Här ligger lyx båtarna på rad i hamnen. En mindre härlig ort även med lyxiga restauranger.

9. Portitxol

Portitxol ligger också strax utanför Palma. Här hälsade vi på en vän för några år sedan och njöt några dagar på hösten. Det är en barnvänlig liten ort med en liten strand och en liten hamn. Nere vid hamnen ligger ett stort svenskt ägt hotell som jag gärna skulle bo på nästa gång jag besöker ön.

Mallorca har såklart många, många fler härliga stränder och orter.

Vi får se när nästa besök blir till Mallorca och vart vi åker då.

Har du några guldkorn på Mallorca?

Spana också in

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *