Säfsens skidanläggning

Under vår vistelse i Säfsen Stugby åkte vi såklart skidor i deras skidanläggning i Säfsen som låg cirka 2,5 km från själva stugbyn.

Säfsen är en lagom stor skidanläggning som anpassar sig främst mot barnfamiljer. När vi var där under julhelgen hade tyvärr bara 8/18 nedfarter hunnit öppna. Men för oss var det alldeles lagom. Man är ju lite ringrostig i början av säsongen plus att vi hade lite otur med vädret. Här finns även 55km skidspår för den som gillar längdskidor.

Mina fina killar var i alla fall lyriska att få åka skidor igen. Det var ju nästan 1 år sedan sist. I alla fall 11 månader sedan.

My Crew. Småkillarna i deras nya fina skidkläder från Fred’s World – ett danskt barnklädesmärke som jag gillar mycket.

Filuris hus i barnbacken

Min lilla och jag åkte mest pulka och tog en tur i barnbacken upp till Säfsens egen maskots Filuris hus. Det var mycket spännande,

Grillplats

Vi hade med oss mat och grillade till lunch på dagarna. Jag älskar verkligen när man kan grilla utomhus. Sen hade de små mysiga timmerkojor man kunde sitta och äta i.

Denna mysiga grillplats låg precis nedanför barnbacken.

Liftkort och skidhyra

Vi hyrde skidutrustning i två dagar för en vuxen och en knatte och det kostade 600 kr. Liftkort för två dagar för en vuxen kostade 665 kr, ungefär det dubbla för 1v. Knattar 0-7 år åker gratis. Man fick även hyra skidutrustning gratis till barn under 3 år.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *