Jul på Liseberg i Göteborg

Skenet av de miljoner juleljus syns långt ifrån Liseberg. Vi passerar Liseberg på håll och jag blir riktigt sugen att besöka Jul på Liseberg. Lyckan av att premiären var igår och att jag skulle till Göteborg idag är enorm. Jag som älskar julen, julmarknader och allt som hör där till.

Liseberg har verkligen lyckats igen. Trots att det inte har kommit någon snö och regnet ligger i luften så infinner sig julstämningen direkt man går in genom den vackra entrén. Fina snögubbar, konstsnö, alla juleljus och den stämningsfulla julmusiken som sprudlar ur högtalarna. Äntligen är juletiden här – som jag har längtar.

Kaninlandet

Kaninlandet är färgglatt. Karusellerna om än julpyntade. Juliga barnsånger hörs och alla barn är helt lyriska. Även jag, jag fick ju träffa den söta Lisebergskaninen. Nedräkningen har börjat, det är bara 36 dagar kvar till julafton visar en välpyntad julgran med enorma paket.

Tomteverkstad

Vi letar oss fram till Tomten. Vi går på en slingrig väg bland snöklädda granar och når fram till Tomtens verkstad. Där jobbar alla tomtenissarna hårt med klapparna. Här kan besökande barn slå sig ner och skriva sina julklappsönskelistor och ställa sig i kö för att träffa Tomten.

Årets första glögg & pepparkakor

Min vännina och jag värmde oss med årets första glögg och pepparkakor. Vi strosade omkring och provade på enbärsdricka, goda ostar och marsipangrisar. (Hade inte hemresan gått via tre olika Kanarieöar hade vi såklart shoppat med oss massa gott hem).

Julstämning på topp

Julstämningen var minst sagt på topp och jag skulle mer än gärna besöka Jul på Liseberg igen, men med min familj. Det är så otroligt vackert, mysigt och stämningsfullt.

Jag kan verkligen rekommendera ett besök till julstaden Göteborg och Liseberg. De har öppet varje helg nu i november och i december ökar öppettiderna ännu mer.

Entré kostar 100kr / person och 245 kr / person om man vill åka karuseller.

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *