1,5 år gammal och vår lilla miniglobetrotter

Det är inte alla 1,5 åringar som är en liten miniglobetrotter. Det kan man väl ändå kalla min lilla bebis som hunnit vara på 15 utlandsresor under sitt 1,5 år långa liv. Eftersom vi älskar att resa i familjen har han bara fått hänga med och det är gått förvånandsvärt bra måste jag säga. Hade han inte blivit sjuk så hade han hunnit vara på ytterligare tre resor, men de har vi fått ställa in tyvärr. Men hälsan går definitivt i första hand.

I april skrev jag om  10 utlandsresor på 10 månader och det blev ytterligare fem resor på de senaste 8 månaderna.

 

15 resmålstips att resa på med bebisar

Min miniglobetrotter har fått se världen med stormsteg – i alla fall Europa och Thailand.

1. Riga – Lettland

Hans allra första resa utomlands gick till  Riga på en Sparesa. Då var han nästan 2 månader. Han skötte sig galant och åt eller sov mest. Huvudsyftet med resan var att besöka Rigas 5 stjärrniga  Espa Riga, men vi hann även med flera bra restauranger och sightseeing i den vackra staden.

2. Kreta – Grekland 

Hans andra resa blev sommarens charter resa två veckor till  Kreta för hela familjen. Vi bodde på  en fantastisk resort  Sunwing Makrigialos Beach och bara njöt av sol, bad, god mat och kvalitetstid hela familjen.

3. Budapest – Ungern

Hans tredje resa blev en storstadsresa igen. Denna gången till Ungerns huvudstad Budapest.  Dryga 3 månader och var hur glad som helst sov sig igenom de flesta restaurangbesöken.

4. Puerto de Soller – Mallorca 

Hans fjärde resa på 5 månaders dagen fick gå  till vackra Spanien och Mallorca . Här väntade sol, bad, god mat och åter igen en Sparesa för mamman som fullkomligt älskar Spa. Ludwig trivs som fisken i vattnet på stranden och badar för andra gången i havet.

5. Gran Canaria – Spanien 

Spanien är som ni förstår ett av mina favorit resmål.  Gran Canaria blev det resmålet som lockade oss mest i slutet av oktober. Vi valde igen att bo på en barnvänlig resort  Sunwing Arguineguin Seafront.

6. Österrike – Alperna 

Årets första utlandsresa gick  till Österrike  och den familjevänliga och mysiga alporten Kleinarl.  Den resan slog ihjäl alla myter om att man inte kan åka med en bebis till Alperna, eller på en skidsemester. Det gick verkligen hur bra som helst att resa med Ludwig.  Vi turades om och åkte skidor med sonen om dagarna och sedan kunde vi ta Ludwig i vagnen och åka upp i kabinliftarna till toppen och avnjuta en god lunch i backen och njuta av den fantastiska utsikten.  Året kunde med andra ord inte ha börjat bättre och vi fick verkligen mersmak för både Österrike och Kleinarl.

7. Helsingfors – Finland

Nästa resa blev en weekend till Helsingfors med Matka båten  / Viking Line för att gå på den stora resmässan  Matka. Jag och Ludwig reste ensamma, men fann trevligt sällskap ombord på båten.

8. Puerto Rico – Gran Canaria – Spanien

I februari blev det en favorit i repris – Gran Canaria. Jag har sagt det förr, jag älskar Gran Canaria och ännu mer efter denna resan. Det blev en tjejweekend igen med fokus på spa, sol, bad och god mat.

9. Helsingfors – Finland

I mars åkte vi hela familjen på en  Sportlovskryssning  med Viking Line till  Helsingfors  och besökte Sealife.  Lilla Ludd tyckte det var så mysigt och få se på livet under havets yta. Åka på  kryssning med barn är verkligen en enkelt, bekvämt och ett mysigt sätt att  resa på. Allt finns under samma tak.

10. Bangtao – Thailand

Hans 10:e utlandsresa som till och med gick över på  hans 10 månaders dag gick till andra sidan jordklotet och närmare bestämt till barnvänliga Thailand. Han älskar att bada och krypa omkring i sanden på stranden.

11. Danmark – Legoland


I maj bar det av till Danmark  och  Legoland. En stor dröm för både mig och  min äldsta son och självklart fick lilla L hänga med. Min första resa ensam med båda killarna. Lilla L tyckte minst sagt det var en spännande resa.

12. Helsingfors – Finland


Detta blev förvisso lilla L’s tredje resa till mysiga  Helsingfors, men vi tycker verkligen det är enkelt, bekvämt och trevligt att åka iväg på en  Helsingfors kryssning. Denna gången besökte vi tivolit Borgabacken. Ett riktigt bra sommarlovstips.

 

13. Mallorca – Alcudia

I somras var vi på Mallorca igen och bodde på barnvänliga Sunwing Alcudia Beach. Mallorca är verkligen en härlig ö som passar barnfamiljer perfekt. Vi njöt mest av det härliga vädret och svalkade oss i havet.

14. Belgien – Antwerpen – Mechelen

I augusti åkte vi hela familjen till Belgien. Det blev en stadsresa där vi besökte både Antwerpen och Mechelen och reste med tåg för första gången i Europa med barnen. Ett nytt sätt att resa med barnen och det gick även över förväntan. Båda städerna hade många roliga aktiviteter för barn.

15. Portugal – Algarve

För en månad sedan firade vi hans 17 månaders dag med en härlig sol- och bad weekend i Algarve i Portugal. Jag har varit lite skeptisk till att resa iväg på weekends med barn, men det funkar även hur bra som helst. Portugal blev vi alla riktigt förälskade i och hoppas på ett snart återseende.

15 utlandsresor senare i 10 olika länder och två världsdelar för vår lilla skrutt blickar vi framåt åt vårt uppkommande äventyr i december som vi ser mycket fram emot. Ett nytt spännande land för båda barnen.

Inget är omöjligt när man reser med barn. Det viktigaste är nog inställningen och planeringen.

 

Med detta inlägg vill jag återigen bara påpeka våga  res med din bebis. . Glöm bara inte bort eventuella  Vaccinationer, en bra reseförsäkring och rådgör med ditt BVC innan resan. Funderar du kanske på hur det är att flyga med en bebis? Jag bjuder på 10 tips här. Andra bra tips hur man reser enkelt med en 1-åring har jag också skrivit om.

Mer restips blir det såklart allt eftersom, så kika gärna in lite då och då så får du nya tips.

Spana också in

4 kommentarer

  1. Naw sikken söt liten globetrotter! Tänk vilken erfarenhet han sen kommer att få i livet!
    Svar: Jamen det kan jag tänka mig att du är! Jag hoppas verkligen vi kan ses på något mingel snart! Hoppas också på ett litet mailsvar ifrån dig snart då det börjar dra ihop sig;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *