Rody – Traditionell restaurang på landsbygden i Norra Kroatien 

Norra Kroatien – Området Zagorje – bjuder på många vackra vyer. På vägen till Gornja Stubica är vägarna slingriga och vi åker bland vinodlingar, majsodlingar, pumpaodlingar varvat med villor, både exklusiva och mindre enklare hus. Dagens lunchrestaurang är Rody som är belägen uppe på en kulle med en enormt vacker utsikt. 

Lunch with a view 

Detta kallar jag verkligen lunch med en fantastisk utsikt över byn Gornja Stubica och den vackra landsbygden. 

Förrätt 


Här äter vi en typisk kroatisk lunch som är väldigt traditionell i Zagorje området. Kallskuret, hembakt bröd och kycklingsoppa. 

Huvudrätter 


Vi får in mängder av mat. Både kött, kyckling och kalkon som är gratinerat med ost och serveras med flera olika tillbehör. Det är alltifrån potatis, varma grönsaker, potatis kroketter till sallad med feta ost och olika såser. Riktigt gott var det. 

Traditionell dessert i Zagorje 


 Strukli – En sorts pannkaka fylld med keso, ost och grädde är deras traditonella dessert. 
Den är väldigt salt och känns mer som en förrätt än dessert för mig. 

Rody ligger ca 45 minuter från Zagreb är en väldigt populär restaurang på helgerna. Dock behöver man bil för att komma hit. Den är helt klart värd ett besök om man reser runt i norra Kroatien. En prisvärd restaurang med god mat och framför allt en magnifik utsikt. 

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *