Martin’s Patershof – Ett hotell i en kyrka i Belgien 

När vi var i Belgien  i somras bodde vi för första gången i en gammal kyrka. Martin’s Patershof är en kyrka som numera är ombyggd till ett unikt hotell och ligger i hjärtat av Mechelen. Martin’s Patershof har en historia redan från 1200-talet men år 2009 blev det ombyggt till ett hotell och slog upp sina portar för att ta emot de första hotellgästerna.

Läget 


Martin’ Patershof är mysigt beläget väldigt centralt i Mechelen i de historiska kvarteren och bara ca 10 minuters promenad ifrån Grote Markt – det stora torget liksom den stora shoppinggatan. Det tog knappa 20 minuter att gå från tågstationen till hotellet. Med tåg tar det endast ca 10 minuter från Bryssel till Mechelen. 

Rummen 


Vi hade den stora äran att bli uppgraderade till en stor svit med både dubbelsäng och som en vardagsrumsdel med extra sängar till barnen. De stora valven och kyrkfönstren med glasmålningar gjorde att man fick känslan att vi bodde i en kyrka. Annars var den stora sviten väldigt modernt inredd med sköna sängar, heltäckningsmatta, storbilds-tv och fräscha badrum. 

Frukost 


Frukostmatsalen var riktigt spektakulär och återigen fick man den där häftiga känslan att vara i en kyrka. Det var första gången jag ätit champagnefrukost i en kyrka. 

Lobby 


Vid receptionen hade de en mysig lobby och bar där killarna hängde på kvällarna medan jag nattade den minsta i familjen. 

Att bo på detta hotellet är verkligen en upplevelse utöver det vanliga. Trots att det verkligen var ett lyxhotell så fick man den där kyrkkänslan både i rummet liksom i matsalen där vi åt frukost. 

Detta hotellet kan jag verkligen rekommendera och jag skulle gärna besöka det igen i framtiden, 

 

Spana också in

5 kommentarer

  1. Wow…lyxigt! Jag bodde några nätter i en kyrka ombyggd till vandrarhem i Edinburgh, råkallt och mycket enkla rum, men med atmosfär ändå…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *