Mysiga byn Lönstrup på Nordjylland 

Längs Nordjyllands vackra västkust hittar man även den idylliska lilla färgglada byn Lönstrup. 

Lönstrup är en liten pittoresk fiskeby med flera keramik- och glasverkstäder liksom många små mysiga caféer. 

Vaffelboden 


Vi stannade till i Lönstrup för ett glass stopp på Vaffelboden – där de gör sina egna våfflor till glassarna. Jag lyxade till det med en mjukglass med chokladtopping – en favorit glass som jag har haft redan som barn. 

Rubjerg Knude Fyr 


I närheten av Lönstrup och på den vackra kustremsan hittar man även Rudbjer Knude Fyr som ligger på sanddynerna på Lönstrup strand och beräknas sjunka ner i vattnet om cirka 3 år. Fyren är idag 23 meter hög och ligger på stranden och sjunker ner mer och mer för varje år som går. 

Vi åkte till en vacker utsiktsplats och såg fyren på håll. 

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *