Nordens Ark – Djurparken som gör skillnad på Västkusten 

Nordens Ark är mycket mer än bara en vacker djurpark med djur. De har nämligen ett syfte att rädda utrotningshotade djur och att göra skillnad för djuren samt att de arbetar för att ge dem en fin framtid. 
Besöker man djurparken ger entrén möjligheten att de som jobbar på Nordens Ark kan både forska och föda upp djuren och även utbilda ny personal för  att ta hand om djuren på ett bra sätt. 
På Nordens Ark möter du hotade djur som amurtigrar, persiska leoparder, järvar, lemurlövgrodor och många andra fina djur. 

Amurtiger matning

Vi kom lagom tills de var matning av amurtigrarna. Det var en spännande upplevelse. Djurskötarna lade ut hästkött åt dem på berget som de själva fick ”fiska upp” och äta av. De var riktigt hungriga och kämpade och kämpade för att få sin dags föda. 

Mysig promenad slinga i parken 


Inne i parken finns en promenadslinga på ca 4,5 km där man ska ha möjligheten att se alla djur. Vi såg dessvärre inte alla djur, då de har stora inhängnade områden och gömmer kanske sig eller sover. 

Men vi var helt klart nöjda mes de djuren vi sov. Ekoparken är riktigt mysig att strosa omkring i. 

Lite fågelskådning. 

Lantgården Lantgården blev verkligen en favorit för vår yngsta son. Han fullkomligt älskar djur. Det mest imponerande var nog geten som hoppade över staketet. 

Han kunde stå här hur länge som helst och bara titta och blev arg när vi gick därifrån. Ett gott betyg från lilla L som ändå inte kan säga så många ord, men gör sig väl förstådd ändå! 

Summa summarum så är Nordens Ark en väldigt mysig djurpark som fylls av olika aktiviteter som matning av de olika djuren och man får även lära sig mycket om djuren. Parken är helt klart värt ett besök om du befinner dig i Bohuslän.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *