Papirön – Köpenhamn 

När man besöker en ny stad eller nytt resmål, får man utan tvekan de bästa tipsen av de som bor i landet eller staden. Resmålsguider och restidningar i all ära, men fråga hellre om tips och upptäck kanske okända pärlor. Vädret var bara helt fantastiskt denna dagen. Solen sken, det var riktigt sommar varmt och vi befann oss utolmlands –  i Köpenhamn. Det är som gjort för att sitta på en uteservering vid vattnet och njuta av god mat, dryck och trevligt sällskap. 

Vi fick tips att åka till Papirön i Köpenhamn. En liten ö som just nu är känt för sin Street Food och att man kan sitta utomhus och njuta precis vid vattnet. 

Hur tar man sig dit? 


Vi fick tips om att ta oss med tunnelbanan till Christianshavn och sedan promenera längs Christianshavn kanalen till Papierön. Det är en otroligt vacker promenad och helt klart värt att besökas. 

Papierön 


Här sitter man och fullkomligt njuter av den vackra utsikten vid vattnet. Köper mat och dryck utomhus eller inne där utbudet är betydligt större. 

Copenhagen Street Food 


Gillar man Street Food ska man absolut åka till Papierön och äta ifrån Copenhagen Street Food. Här finns fastfood från hela världen under ett och samma tak. Thailändsk, japansk, kinesisk, mexikansk, libanesiskt ja U name it… Det fanns verkligen allt mögligt att välja mellan. Vi var tre tjejer här och alla var sugna på olika saker så vi inhandlade det vi var sugna på och slog oss ner i sköna stolar vid vattnet och njöt av dem vackra utsikten. 


Bilder säger som sagt mer än 1000 ord och hit skulle jag gärna återvända nästa gång jag är i Köpenhamn. Mysigt, prisvärt och utlandskänslan var på hög nivå trots att vu bara var i vårt fina grannland – Danmark! 

Tack Danmark nu har jag upplevt två fantastiska resor i ditt vackra land på en månad och i augusti ser jag fram emot ännu en härlig resa till Danmark! 

Landet har verkligen många pärlor. 

Spana också in

4 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *