Snabbaste vägen till Legoland Billund 


Vi har länge funderat på att åka till Legoland i Danmark. Men det har liksom inte blivit av, dels för att det är SÅ långt att åka med bil. Och för att våra barn inte gillar att åka bil långt. Jag gissar att vi inte är ensamma med det. Åka bil ner till Billund från Stockholm, behöver man nog minst en övernattning södra Sverige någonstans. Liksom att åka tåg gissar jag det är på samma sätt. 

De delade ut gratis smålekssker ombord till barnen. Den tiden trodde jag var förbi med gratis grejer ombord. 

När det började gå direkt flyg från Stockholm till Billund förra året så började jag kolla upp möjligheterna att åka ner till Legoland. Det är rätt dyrt att flyga till Billund, framförallt över en helg. Vi funderade på att flyga ner i höstas, men det blev inte av, istället tog jag tag i saken i slutet av april. 

Men vi fick betala nästan 7000 spänn för flyger tur och retur. Det tycker jag var svindyrt. Liksom för mig och äldsta sonen. För lillebror betalade jag bara några hundra lappar. Nästan lika mycket som en resa till New York eller Hong Kong för två personer…


Vart det värt det? 

JA absolut. Enligt sonen utan tvekan. Det är något vi båda har drömt om. Jag fick aldrig åka till Legoland som liten… så vi ångrar det absolut inte. Men åker vi igen kommer vi inte betala den hutlösa summan för två flygbiljetter. 

Mina 3 tips till billigare flygbiljetter; 

– var ute i god tid ( boka inte med kort varsel som mig). 

– undvik helger & storhelger om möjligt (vi åkte ju över Kristihimmelsfärdshelgen). 

– res på konstiga tider. Typ mitt på dagen. Vi åkte ut med morgon flyger kl 7,55 och landade i Billund redan kl 9.15 den avgången var såklart dyrast. Men vi hade hela dagen i Danmark. 

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *