Tom Tits Experiment i Södertälje 

Igår rullades den rosa mattan ut och Tom Tits Experiment firade 30 år. Petre Event bjöd in till en fartfylld och rolig dag. Dagen bjöd även på fantastiskt väder med strålande sol när det dagen till ära var premiär i deras stora utomhus park. 

Utomhus Parken 

Deras utomhus park är öppen under sommaren och brukar alltid ha premiär i maj. Många roliga, fartfyllda och vattenrika experiment finns att göra. 

Varför inte klättra upp på en hjärna och åka rutschekana ner. 

Lyfta sig själv samtidigt som man hoppar. 

Hoppa igång olika vattenfontäner. 

Fylla en flaska full med vatten och pumpa upp den i en väldans fart upp å ner i luften… det blev nog dagens höjdpunkt. Råkar man misslyckas får en liten dusch på köpet. Men vad gjorde det när solen värmde… 


Pumpa vågor så det svämmar över. 


Ja experimenten är många. Detta blev några av våra favoriter. 

Fyra plan fulla av experiment 

Tom Tits Experiment är stort. Hela fyra våningar fyllda med olika sorters experiment. 


Vi var där i dryga 4 timmar igår och han knappt med två av våningarna. Det finns alltså massor av roligt att göra och många lärorika intressanta saker. 

Lilla L fastnade för att spana in fiskarna och var nöjd med att kolla påmsrorebrorsan.  

Vattenexperiment Vilka barn gillar inte att hålla på med vatten. Här fanns många olika sorters vattenexperiment att fördriva tiden på. 

Detta enorma vetenskapsmuseum har enormt mycket att erbjuda och man kan lätt fördriva en hel dag här utan att få tråkigt. 

Min stora son är snart 7 år och de flesta grejerna passar honom. Men jag minns när vi var där för två år sedan så hade vi minst lika roligt. 

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *