Roséafton med Côte d’Azur – Franska Rivieran inspirerar

 

Côte d’Azur, eller Franska Rivieran som jag kallar det som aldrig har varit där, bjöd in till en trevlig roséafton med sydfranskaviner på Fotografiska härom veckan. Det var en riktigt trevlig afton där vi fick möjligheten att träffa flera utställare från hela Côte d’Azur.

Det var både turistbyrån från Côte d’Azur som var på plats liksom flera olika hotell, SPA hotell och andra inspirerande utställare ifrån området. Jag som aldrig har varit på Franska Rivieran fick verkligen mersmak. Jag vill till Nice, Cannes, Juan-Les-Pins, Villeneuve-Loubet, Saint-Tropez ja de hade helt varit roligt och åka längs hela Franska Rivieran. Så många vackra platser. För att inte tala om  de två vackra öarna utanför Cannes med kristallklart grönskimrande vatten.  Resmålet passar ju såväl par, barnfamiljer, singelresenären som de äldre. Ja det finns verkligen något för alla smaker.

 

Fragonard – parfumeur

Fragonard Parfumeur var på plats och hade en liten inspirerande workshop om hur man gör parfym och man fick göra sin egen lilla parfym och ta med sig hem. Man kan såklart åka dit i Frankrike och lära sig mer om deras parfymer och tillverka sin egen parfym om man så önskar.

 

 

 

Rosé vinprovning av sydfranska viner 

Vi fick möjligheten att prova tre olika sorters sydfranska roséviner under kvällen tillsammans med passande mat som den kände kocken Laurent Bunel från Carlton’s restaurang på Franska Rivieran lagade åt oss.

Bild tagen av Peter.

Bild tagen av Peter.

 

Det var med andra ord en riktigt lyckad kväll med mingel, trevliga och inspirerande utställare, god mat och goda viner.  Jag älskar verkligen dessa inspirationskvällar. Nu drömmer jag bara om att hoppa på planet till Côte d’Azur och utforska det ännu mer.

 

Vad är dina bästa tips på Côte d’Azur?

 

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *