Hur sparar man bäst till resor? 

För mig är resa livet. Ibland önskar jag att jag hade obegränsat med pengar och bara kunde resa vart jag ville när jag ville.


Att kunna resa på lång väga resor hela familjen är också så lyxigt. Både barnen och vi uppskattar livet och kvalitetstiden tillsammans så mycket. Bara vara hela dagarna tillsammans. Bara njuta av livet. Det är lyx för oss. Medan kanske något annat är lyx för dig. Men jag skulle inte kunna se ett liv utan att resa. Resandet gör oss otroligt rikt. Vi blir rika på minnen, som vi dessutom lever på länge, väldigt länge…


Eftersom vi reser väldigt mycket har vi en stor resebudget varje år. Vi avsätter sparpengar varje månad på vårat resekonto som bara går till våra resor. En av de få bankerna som just nu har inlåningsräntor är Bank Norwegian . Med  ett sparkonto hos Bank Norwegian kan man alltid vara trygg på att man får en av marknadens bästa räntor 0,7 %   på sina sparpengar. Och vem vill inte ha ränta på sina pengar. Många bäckar små, spar man mycket pengar så räcker de till mycket.  De har heller ingen bindningstid på sina konton, så man kan såklart ta ut pengarna när man vill. Jag tänker mig dock att räntan långsiktigt kan bli till exempel en flygresa till någon härlig plats.

Jag har nyligen fixat ett sparkonto till min yngsta son, så nu spar vi pengar åt båda barnen varje månad på ett varsitt konto,  som jag hoppas att de vill resa för när de blir stora. Enda sättet att pengarna ska växa på ett vanligt konto är just nu Bank Norwegian som har räntor i Sverige på sina sparkonton.

Andra spartips är såklart att alltid tänka en gång extra när man köper något nytt. Behöver jag verkligen detta? Många gånger impuls köper man båda saker att äta på liksom saker att sätta på sig. Kommer man ifrån impulsköpen kan man förmodligen spara en och annan krona.

Hur spar du pengar eller finaniserar dina resor?

Inlägget är gjort i samarbete med Bank Norwegian.

 

Spana också in

2 kommentarer

  1. Det är ett bra sätt att spara pengar till olika resor genom att öppna ett konto för detta ändamål 🙂
    Men nu är det inte bara Bank Norwegian som har ränta på sitt sparkonto.. 😉 Du har b.la ränta hos SBAB, Hoist Spar mfl. Men det som är bra med Norweigan är ju deras bonusprogram!

    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *