Fortina SPA Resort – Ett spahotell på Malta 

På min weekend till Malta förra helgen bodde vi på det mysiga SPA hotellet Fortina Spa Resort

Läget 

Det var beläget precis vid havet vid strandpromenaden i Sliema, som är en turistort ca 15 minuter med bil från Valletta. Dock bara 5-10 minuter båtvägen till huvudstaden. 


Om man bokar deras dubbelrum med havsutsikt kan man alltså få denna magnifika utsikt över Maltas huvudstad Valetta. 

SPA rum 


Vi hade bokat deras SPA rum  där man hade både ett bubbelbadkar i badrummet, liksom en massage dusch och bastu och ett bubbelbadkar i rummet med fönster ut mot balkongen. I badrummet fick man även flera olika sorters inpackningar till kroppen, oljor mm så man kunde ha sitt eget hemma spa på rummet. 

Poolområden 


Hotellet hade två olika poolområden. Ett på innergården där jag hade utsikt från min balkong. 

Det bästa och mysigaste Poolområdet var helt klart det som låg nere vid vattnet. Hela området var fullt av härliga solsängar och kändes nytt och fräsch. Man kunde även ligga och blicka ut på båtarna som passerade och se Valletta i bakgrunden. 

Frukosten Frukosten var bra. Som vanligt älskar jag när man får sin färska omelett precis hur man vill ha den. Det finns färska frukter, god cappuccino, olika juice och sötsaker.

Restaurangen The Terrace 


Vi började första kvällen med art njuta av en god Aperol Spritz ute på terassen i den vackra solnedgången. 


Hotellets egna restaurang – The Terrace – var faktiskt den bästa restaurangen vi åt på när vi var på Malta. Bara läget var helt fantastiskt. Få sitta och njuta av både god mat och dryck och njuta av alla båtar som åkte förbi, solnedgången och det härliga ljuset av ”Valletta by Night”. 


Vi avnjöt en god trerätters middag med flera olika förrätter. Till huvudrätt åt vi alla fisk – catch of the day. Så himla gott. 


Till dessert tog vi en varsin bit av alla deras tårtor och den gröna med pistage och vitchoklad passade mig mest i smaken. 

Fortina SPA Resort var absolut ett hotell jag gillade. Men ska jag bo där igen skulle jag absolut välja de ny renoverade rummen med havsutsikt. Imorgon ska ni få läsa mer om hotellets SPA anläggning. 

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *