Khai Nai Islands – Båt & Snorkelingtur 

En av dagarna på vår Thailandsresa tog jag med mig min äldsta son på en båt- och Snorkeling tur till Khai Nai Islands. Trots att jag har varit väldigt många gånger i Thailand, så var det faktiskt första gången som jag åkte till just den här ögruppen. 


Utflykten började med en ca 45 minuter bussresa till Phuket Town och den lilla privata hamnen som speedbåten gick ifrån. 

Thailändsk lunchbuffé 

Innan vi steg ombord på båten serverades vi en tidig lunch i hamnen. Det var en linten buffé av thaimat som var super god. Jag älskar verkligen thaimat och är det något thailändarna är duktiga på så är det verkligen att laga mat. 

Därefter var det på med flytvästar och låna Snorkeling utrustning inför avresan ut till öarna. 

Speedboat Vi åkte med en speedboat ut till Khai Nai ön först. Det tog ca 15 minuter med båten. En mysig liten båttur där vi åkte i väldans fart ut till havs. 

Khai Nai Island


Första stoppet var på den lilla ön Khai Nai. Här kunde vi snorkla hur mycket vi ville och fick äta så mycket frukt vi ville. 

Simma i ett akvarium 


Snorkeling på Khai Nai var mer eller mindre som att simma i ett akvarium. Det var så otroligt mycket fiskar och häftigt att man även kunde se dem utan att snorkla. Men man såg såklart betydligt många fler olika sorters fiskar när man snorklade under vattnet. 

Khai Nuk Island 


Nästa stopp blev vid Khai Nuk. Men därifrån fick man hoppa i och snorkla ifrån båten. Där såg vi ännu mer vackra fiskar i alla möjliga olika färger. Så här var det ordagrant som att simma i ett akvarium. 


Utflykten kostade för oss två ca 3000 Bath vilket motsvarar närmare 800 kr. Lite överpris för att vara i Thailand tycker jag. Men det var helt klart värt det för vi hade en otroligt mysig dag tillsammans bara vi två. Minnen som vi kommer leva på länge. 


Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *