Jetlag när man reser med barn 

Att resa med barn är såklart helt underbart. Men jag sticker inte under stolen med att det kan vara jobbigt ibland också. . . 

Jetlag 


Jetlag kan ju såklart ha både fördelar och nackdelar. När vi kom hit till Thailand efter en hel natts flygresa var vi väldigt  trötta och möra allihopa. Jag tror inte jag sov något under hela flygresan, trots en nattflygning. Barnen sov ju en del men jag har svårt att sova på flygplan… (Mer om flygresan i ett annat inlägg senare). 


Första två nätterna sov vi allihopa 12h / natt. 21-09 och var riktigt trötta på kvällarna. MEN sen har det varit otroligt svårt för oss alla utom bebis att somna på kvällen. O har legat vaken till 23 thailändsk tid vilket egentligen bara är klockan 17 svensk tid… men detta leder ju även till att vi är väldigt morgon trötta… 


Bebis L sover ju fortfarande middag två gånger per dag och vaknade imorse redan vid 8,30tiden. Så han är nog den första som kommit in i tiden snabbast. Ju mindre barn desto lättare att anpassa sig. De har ju en lite annan sovrytm. 

Jag har ju fått lära mig att man ska följa ljuset dit man kommer för att kroppen ska må bäst och att det ska vara enklast för kroppen. 

Dock är vi väldigt kvällspigga och morgontrötta här. Imorgon är redan dag 5. Få se OM vi lyckas komma upp före 9. Vi har inte kommit till poolen före 11 någon dag ännu… men snart hoppas jag vi blir piggare. 


Några tips för att underlätta; 

1. Om man har möjlighet börja tänka på tidsskillnaden redan innan resan och försök ställ om kroppen en aning. 

2. Försök kom upp på morgonen ( när man reser österut, ex Thailand)  så kanske det finns hopp om att barnen blir trötta ändå på kvällen. 

3. Lugna aktiviteter på kvällen. 

4. Följ ljuset. Det är bäst att sova om man kan på natten. 

5. Jetlag brukar ge med sig efter 3-5 dagar, kämpa. 

Sen blir det samma visa när man kommer hem 😉 

Resandets baksida! Men ändå SÅ värt det. 


Hur brukar ni ha det med jetlag när ni reser? 

Spana också in

4 kommentarer

  1. Vi har klarat oss jättebra, har tre barn, 5, 7 och 9 år. Jag tycker bästa metoden är väckarklockan, många gillar inte väckarklocka på semestern, men jag tycker den är perfekt. Ställ den alltid på 7.00 eller när man nu brukar gå upp från första dagen, så kommer alla snabbt in i rytmen. Man får dessutom njuta av långa härliga frukostar, kan vara tidigt vid poolen, till och med hinna med en springrunda före frukost och sen är alla lagom sömniga vid läggdax.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *