En dag i Helsingfors 

Att spendera en dag i Helsingfors är väldigt enkelt. Det finns verkligen så mycket att göra. Förra söndagen när vi var på en Helsingforskryssning spenderade vi en hel dag i Helsingfors och besökte även Sea Life

Vägen från Viking Line Terminalen mot Helsingfors citykärna är väldigt mysig att promenera. Eftersom vädret var helt fantastiskt så tog vi på oss kläder och njöt av solsken. Trots kall och krispig kyla. Man passerar bland annat Sky Wheel – som ett pariserhjul skulle jag säga där man kan få se Helsingfors från ovan. 


Vi promenerade längs vattnet och tittade på alla fina lås de hade satt upp på en bro. Det var väldigt spännande tyckte killarna.  Jag och Heidi försökte få den perfekta turistbilden på oss oxå…

 

Turista gratis 

Ett helt gratis sätt att turista är såklart att promenera. Våra barn var väldigt duktiga och promenerade med oss. Vi upptäckte mycket på vägen, klättrade och hoppade precis som det ska vara när man turistar med barn. Man får helt enkelt göra promenaden rolig. 

Turista nästan gratis 

Vill man åka på sightseeing nästan gratis i Helsingfors kan man hoppa på spårvagnen. Den kostar  3,20 Euro för vuxna och var helt gratis för barn under 7 år. Med den kan man åka i stort sett överallt i Helsingfors. Vi tog den bland annat till och från Sea Life och fick därmed se mycket nytt av Helsingfors. 


Nästa gång vi besöker Helsingfors är vi väldigt sugna på att besöka Borgabacken – deras tivoli. 


Har du någon favorit sevärdhet i Helsingfors? 

Spana också in

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *