Romme Alpin – Bra skidåkning nära Stockholm 

Dryga 2 timmar ifrån Stockholm ligger Romme Alpin. En relativt stor skidanläggning för den som gillar att åka slalom. 

Perfekt för oss som älskar skidåkning och bara hade möjlighet att åka över en helg denna gången. 


När jag var yngre var vi ofta och åkte skidor i Romme Alpin, men då var det inte så stort som det är idag. Helgen till ära firade de också 30 år, så de hade en uppsjö av roliga aktiviteter. Dels bjöd de på kaffe, andra goda drycker, knäckebrödspizza och korv med bröd. Sedan var det härlig After Ski underhållning med både trubadur och barnens favorit Mojje. De hade även godisregn, ansiktsmålning och mycket annat roligt för barnen. 


Coola killar i skidbacken. O i sin ReimaGO jacka, perfekt för skidåkning. 


Vi var där tillsammans med min vän och hennes familj heja dagen lång, men våra killar ville bara åka skidor. De hade verkligen så roligt. Det är verkligen med stor glädje jag ser sonen åka upp i liften själv och ner för backarna och i diverse gupp för att göra små hopp. Jag minns själv hur roligt jag tycker det var när jag var liten. Dock vette tusan om jag själv var så duktig när jag var 6 år?! Han har lärt sig enormt fort min äldsta son. 


Romme Alpin kan idag skryta med 30 nedfarter och längsta pisten är 2700 meter. De har även sin egen Ski Lodge. Där skulle jag absolut kunna tänka mig att bo någon gång. Men jag har hört att det är rätt dyrt och när min bästa vän bor i Borlänge och min mor ca 45 minuter därifrån blev det att vi hellre bodde hos dem denna gången. Min vännina och jag coachade mest våra fem grabbar i backen och värmde oss större delen av dagen inomhus. Lilla L behövde ju omsorg med mat några gånger. 

En helt fantastisk dag, trots att det var mycket folk. Men de skippade stolsliften efter några åk till toppen och då var inte liftköerna så långa. 

Spana också in

1 kommentar

  1. Efter att ha läst ett annat inlägg så skulle bloggerskan åka till Romme. Jag undrade så var ligger Romme…
    Nu vet jag Tack!! Så behändigt att bara kunna dra iväg 2 timmars färd till slalombacken. Det var ett tag sedan jag drog ner för backarna…kanske en dag. Ha det bra🤗🤗

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *