Resåret 2016 bjöd på många vackra platser i Sverige 

Att resa behöver ju inte vara att resa utomlands eller resa till andra sidan jordklotet. Vårt vackra land Sverige har verkligen så många vackra platser. 2016 fokuserade vi mycket på resor inom Sverige. Jag älskar verkligen Sverige förra året upptäckte vi några nya pärlor. I år hoppas jag på att besöka ännu fler vackra pärlor. 

Dalarna 


Eftersom jag är född till dalkulla återvänder vi ofta till Dalarna,  där min familj fortfarande bor kvar i den lilla byn Söderbärke – pärlan vid barken. 


Mina killar älskar Dalarna lika mycket som mig, så vi återvänder oavsett årstid. 2016 var året då sonen åkte slalom för första gången i Nybroberget. Vi firande min farmors 80-årsdag på Wanbo Herrgård. Sonen åkte go-cart för första gången, vi lekte i skogen och besökte tomten i Tomteland. Vi njöt i ett härligt vinterlandskap i Orsa Rovdjurspark och sov i en mysig stuga i Mora Paken


Slutligen firade vi en grå men mysig jul i vårt älskade Dalarna. 

Eskilstuna 

Eskilstuna är en favoritstad som ofta får ett årligt besök av oss. Parken Zoo Eskilstuna besökte vi två gånger förra året. Vi gillar parken och Eskilstuna ligger på lagom avstånd från Stockholm. Vi bodde även en natt på Best Western Plaza Hotel i stan. 

Norrköping – Kolmården 


Även Kolmården fick sig ett besök. En tradition i vår familj att besöka Kolmården varje år. Det är alltid lika roligt och mysigt att strosa omkring i den stora parken. 

Västkusten 


Eftersom maken mer eller mindre är uppväxt på Västkusten och närmare bestämt idylliska ön Skaftö så tillbringar vi alltid våra somrar på lantstället. För 10:e året i rad blev det i år. Det är verkligen en av de vackraste platserna i Sverige. 

Halland 


I somras åkte vi även på en liten Roadtrip ner till Halland och campade. Vi bodde på First Camp Tylösand i Halmstad tre dagar. Vi besökte även sommarstaden Varberg över dagen. 

Falkenberg 


Falkenberg  är också en av mina favorit städer på västkusten. Falkenberg Strandbad  besökte jag och Diana  för andra  året i rad och var på deras underbara spa. Jag älskar verkligen sparesor och i år ska det bli fler. 

Skara Sommarland


Under vår Roadtrip i somras besökte vi även Skara Sommarland och barnen bodde i husvagn för första gången. 

Sverige har verkligen många guldkorn förutom Stockholm. Det här är några favorit resmål i Sverige som vi gärna återvänder till. Men 2017 är tanken att besöka några nya svenska pärlor också. 

Vilket är ditt favorit resmål i Sverige? 

Spana också in

5 kommentarer

 1. Så himla mysigt att ni åkte runt rn massa i Sverige. Wihuuu

  Mitt favvo är Gotland, bergslagen, mina hemmatrakter runt småland, öland, skåne men tänker att nya
  Favoriter kommer.

 2. Sådana fantastiska pärlor i Sverige du bjuder på! Underbara minnen, det förstår jag. Håller med om att Dalarna är så fint.

  Mitt favoritresmål i Sverige är Stora Karlsö utanför Gotland. Men jag älskar också vackra Sörmland, där jag bor och där favoritplatsen är området kring Helgesta kyrka vid Båven (gifte mig där). Sagolikt vackert.

  Jag önskar dig ett fantastiskt nytt år, Lina!

  Kramar

 3. Jag blir så inspirerad till att resa ännu mer i Sverige av ditt inlägg. Och lyckades trycka skicka för tidigt. Men det skulle verkligen vara roligt att roadtrippa i Sverige nu. Och se massa vackra platser.

 4. Sverige ÄR helt fantastiskt och det finns hur mycket som helst att se här ju. Skäms nästan ibland när en åker utomlands och tycker att allt är så jädra fint när en lämnat saker som finns runt husknuten. Herregud, jag har en hel fjällvärld liksom på bara några mils avstånd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *