Sigtuna Julmarknad gav mycket julkänsla 

Att inse att det snart är jul är lite svårt när det duggregnar och är sju grader plus i Stockholm. Snön lyser med sin frånvaro i storstaden och hoppet om en vit jul känns långt borta. För att insupa lite julkänsla begav oss jag och Diana på den traditionella julmarknaden i Sigtuna som är varje år. 


Julkänslan infann sig faktiskt direkt vi kom dit. Sigtunas gågata mullrade av ett folkvimmel och härliga juliga marknadsstånd. Rost och Russin var juligt inrett och fick ett besök av oss och inhandling av de sista julklapparna. Min fina vän Nette stod utanför och sålde hennes fina ekologiska mössor och filtar ifrån Lika Lyx.


Sigtuna var otroligt fint julutsmyckat. 


Några julklappar och godsaker fick följa med hem. 

I år har Sigtuna fått två besök av mig och de imponerar. Wenngarn Slott och deras goda Julbord besökte vi för två veckor sedan. I helgen åt vi ju Sigtuna Stiftelsens Julbord så detta får gärna bli en ny jultradition för oss. 

Sigtuna kommer garanterat få fler besök av oss, knappa 45 minuter från Stockholm med bil och otroligt vackert beläget precis vid vattnet. Ett härligt resmål såväl under julen som sommaren. 

Brukar du besöka Sigtunas julmarknad? 

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *