Wenngarn Slott – Ett av Sigtunas finaste slott 

Vi är bra på att resa utomlands och gör det gärna flera gånger per år. Detta året har bjudit på sju resor utanför Sveriges gränser. Betydligt många färre än det brukar, då jag var gravid och fick en bebis. Men året har bjudit på flera resor inom fantastiskt vackra Sverige.

Ibland glömmer jag bort hur många vackra sevärdheter det finns runt omkring Stockholm. Bara Sigtuna kommun har flera slott och ett av dem är Wenngarn.

Wenngarn Slott ligger idylliskt ett par kilometer utanför Sigtuna. Slottet har en intressant historia från 1164 med Sveriges äldsta bevarade brev som handlar om området kring Wenngarn.  Genom århundradena har Vasaätten, statsmän, riddare och riksråd bott och härskat på Wenngarn. Magnus Gabriel de la Gardies magiska slott och sköna barockpark är några pärlor på platsen där ett samhälle byggdes upp under 1900-talet kring Sveriges första alkoholistanstalt.

Wenngarn är idag ett levande bysamhälle anpassat efter människans behov och förutsättningar.  Det är verkligen en magisk plats med 1000 år av historia som behövs och kan göra skillnad för människor som lever, skapar och möts här. Ett levande samhälle där öppenhet och delaktighet är ledord.

Helgens besök på Wenngarn var egentligen för att äta julbord, men slottet var väldigt intressant att promenera omkring i och varje helg kl 14 har de en intressant familjevisning av slottet. En otroligt mysig trädgård att strosa omkring i, som jag kan tänka mig är ännu mysigare med grönska under våren och sommaren. Vi tyckte Wenngarn var en riktigt härlig upplevelse framför allt för min historia intresserade man.


Det sägs att det spökar på slottet. Min son gillade att bädda till xxx säng och när de kom tillbaka var lakanet skrynkligt ….

Imorgon får ni läsa om Wenngarn Slotts mysiga julbord. En riktigt mysig upplevelse för hela familjen med både Slotts upplevelse, promenad i den härliga trädgården och ett riktigt gott julbord.

Spana också in

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *