Tyrols vilda julbord på Gröna Lund 

Att jag älskar mat och mysiga restauranger är nog ingen nyhet. I tiden nu är ju dessutom julbord. December är nog årets bästa månad. Då tävlar många restauranger om att få det absolut bästa julbordet. Förra året åt jag för första gången Tyrols Vilda Julbord. Igår var jag där igen och det är numera en tradition.


Tyrols Vilda Julbord börjar med glöggmingel i deras nya och inglasade Biergarten bland snöklädda granar och tomtar. Vi serverades riktigt god blåbärsglögg och fick även prova en riktigt varm vintrig juldrink – Tyroler Dew. Ett hett tips.

Julkänslan infann sig direkt när vi stegade in på Gröna Lund, härlig julmusik strömmade ur högtalarna och tomtar, granar, kåtor, doften av julmat och glögg. Dagen kunde helt enkelt inte ha börjat bättre.

Premiären för det 35 meter långa julbordet med över 200 smakupplevelser var den 1 december och det pågår ända fram till självaste julafton.


Julbordet äts i sju olika turer. 1: SOS (smör, ost, sill), 2: Lax med tillbehör, 3: Kallskuret med tillbehör, 4: Varmrätter, 5: Ostbricka, 6: Choklad, godis, dessert, 7: Glass och sorbet och andra efterrätter.

Jag orkade dessvärre inte äta sju turer fast jag önskade. Mina favoriter på julbordet blev alla deras goda olika lax sorter, björnköttbullarna och ostbrickan.


En fördrink är heller aldrig fel och drinkarna var komponerade och passade till julmaten. Jag som älskar bubbel slog till på en drink med mousserande vin och hjortronlikör – så gott. Ett litet hemligt jultips till december månads alla julmingel.


Min stora passion är ju sötsaker och här fanns i stort sett allt och lite till – till dessert. Alltifrån saffranscheesecake till polka mousse och julgodis i massor. Gissa om jag var i himmelriket. Deras nyhet för i år var rödbetsglass.

Hela Tyrol är julfint och här äter du garanterat ett av Stockholms bästa julbord.

Lunchens sällskap var ett litet gäng utvalda bloggare Landleys kök, Dianas drömmar, Mamma i stan, FamiljetipsbloggenLisa, Marlene, Jessica och Zeina, som njöt av den goda maten och dryckerna. Magdalena Graf och hennes mammavar också  på plats fint klädda i samiska folkdräkter.

Spana också in

3 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *