Julbord på Cedergrenska Tornet 

Igår var jag och åt veckans första julbord på Cedergrenska Tornet,  som verkligen är en historisk upplevelse. Ett byggnadsverk på 30 meter, fyllt med snickarglädje och spännande atmosfär. Det ligger i Stocksund ca 5-10 minuters bilresa från Stockholm City.

Julbordet var uppdelat i flera olika delar. Inledningsvis dricker man glögg och minglar vid entrén. Sedan intas julbordet uppe i Riddarsalen med över 200 olika maträtter. Här finns en uppsjö av både kalla och varma rätter, flera olika sorters sill, lax, korvar, skinka till några varma men vällagade rätter. Mina favoriter blev kräftröran, lax oxh deras ”hemmagjorda” köttbullar och Västerbottenpaj.Därefter går man ner ett par våningar till dessert rummet och äter goda tårtor, kakor, ostar och en massa julgodis. Sötsaksälskare som jag är blev faktiskt dessertbordet min favorit på detta julbordet.

Ett otroligt mysigt sätt att äta julbord på. Man får njuta av alla godsaker både till bords på flera ställen och det finns möjlighet att mingla. I detta fall var vi här med mitt jobb och var cirka 100 personer och det var trevligt att kunna mingla och prata med flera än bara de man hade till bords.


Hela tornet är jul utsmyckat och julkänslan infinner sig verkligen.


Utsikten uppe från tornet är helt magisk över Stockholm. Dessutom fantastiskt att få se solen gå ner här ifrån.


Cedergrenska Tornet bjuder inte bara på en matupplevelse utan även en upplevelse  att få se tornet och utsikten och solnedgången över Stockholm.

Cedergrenska Tornets Julbord har premiär på riktigt 1 december, så ett hett tips är att boka bord redan idag.

Spana också in

5 kommentarer

  1. Hamburg överraskade verkligen till det positiva för mig! Men hallå vilket häftigt ställe, hade aldrig ens hört talas om det där stället innan. Tack för tipset 🙂

  2. Vad bra att du har besökt Cedergrenska! Jag har vid flera tillfällen funderat på deras brunch, men det har inte blivit av. Nu vet jag att det är både bra och trevligt där.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *