Spöklov på Sagolandet Tomteland i Dalarna 

När snön faller och kylan kommer är det verkligen ett perfekt tillfälle att besöka Sagolandet Tomteland. Denna helgen var det extra öppet och de hade spöklov med många roliga aktviteter för barnen. 


När man promenerade i den snöklädda skogen,  medan det snöade på väg fram till entré infann sig verkligen julkänslan – på riktigt. 


Sagolandet Tomteland ligger verkligen mysigt beläget mitt i skogen i Gesunda en kort bilresa ifrån Mora där vi bodde på Mora Parken.

Här promenerar man omkring i skogen vid sjöar och vattenfall och ser på Trollens hus och besöker Tomten. 


Eftersom de hade öppet för Spöklov denna helgen så var det spöktema helgen till ära och en rad olika aktiviteter för barnen. 


Häxan ställde under dagen till med massor av olika bus och hade busskola med barnen på torgscenen. Det var dans kring Fulgranen, Spökdisco och Trollkungens melodifestival med unika tomtelåtar. 

Gran


Dagens höjdpunkt var såklart att sonen fick ge sin önskelista till Tomten och träffa honom för första gången på riktigt. 


Tomteland hade såklart renar också som kör Tomtens släde när den ska ut på vift under julen. 


Tomteland öppnar igen inför jul 25 november och jag kan starkt rekommendera ett besök dit. Vi hade en fantastisk mysig dag där idag. Perfekt att kombinera med Orsas Rovdjurspark som vi ska besöka imorgon. 

Spana också in

3 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *