Midnight in France med champagne middag 

Här om kvällen var jag på en resinspirerad afton Midnight in France som anordnades av Frankrikes turistråd


Det inleddes med härliga workshops med flera olika intressanta utställare ifrån Frankrike. Jag fick härliga hotelltips alltifrån små mysiga boutique hotell till härliga spa hotell. Eftersom jag bara varit i Frankrike två gånger, båda gångerna i Paris så fick jag mersmak. 

Franska Rivieran har jag aldrig varit på och det är ju verkligen ett måste som Resebloggare. Men Frankrike har en uppsjö av vackra regioner, så det står nämligen näst på min bucketlist. Besöka Frankrike och gärna flera olika städer. 

Visste ni att förresten att Disneyland Paris firar 25 år nästa år. Jag har aldrig varit där, men nu har äldsta sonen verkligen åldern inne så ett besök nästa år vore en dröm. 


Kvällen var i härlig franskanda med mingel innan middagen. Christian och jag var de enda resebloggarna så vi hängde en del. 


Den exklusiva champagnemiddagen var signerad av kändiskocken Pierre Sang. Bli serverad utvalda exklusiva champagne till förrätt, varmrätt och dessert har jag aldrig blivit. 


Förrätten med fisk var verkligen to die for. Javisst champagne smakade utmärkt till en köttig varmrätt också. Nya smakupplevelser är alltid intressant. 


Champagne provning i all ära men det smakar otroligt gott till alla rätterna. Ni vet min förkärlek till desserter. Chocolate variation from Valrhona var verkligen god tillsammans med en rose champagne. 


Var bara tvungen att ta en bild med Pierre Sang efteråt. Vilken grym kock och vilken god middag. 

Frankrike inspirerar både med sin gastronomi och champagne och alla härliga resmål. 

Jag drömmer nu om; 

* Disneyland Paris

* Champagneprovning i Champagne

* En härlig Spaweekend i Frankrike 

* En härlig weekend på Franska Rivieran

* Paris igen och bo på ett mysigt botiquehotell. 

* Franska Alperna 

Ja Frankrike har verkligen allt man kan önska sig. 

Gillar du Frankrike? 

Spana också in

4 kommentarer

 1. Ah, Frankrike är ju helnice även om jag inte varit där särskilt mycket mer än på genomresa på CDG i Paris, flygresor med AirFrance och i Chamonix en dag. Plus Disneyland i Paris, faktiskt 1992! Skulle gärna åka tillbaka och ni ser ut att ha haft en riktigt fin kväll! 🙂

 2. jag har varit i Frankrike bara en gång. Det var i min ungdom när jag var ute o tågluffade – vi var på genomresa o stannade till i Nice och Marseille – vi var på väg till Grekland (förstås…) Jag skulle gärna vilja åka till Frankrike för att besöka vingårdar, se paris och äta gott.

 3. Men åh, så underbart! Visste inte om detta, så jag hänger gärna med nästa gång. Älskar champagne. 🙂

  Jag har varit i Paris två gånger, i Champagnedistriktet och i södra Frankrike. Men skulle gärna återvända och upptäcka mer.

  Vilka härliga bilder och så mycket gott ni fick att äta – och dricka. 🙂

  Tack för inspirationen och ha nu en fortsatt skön helg.

  Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *