Lazar Lovaspark 

För att få uppleva Ungern ännu mer åkte vi på en utflykt till Lazar Lovaspark som ligger 35 km ifrån Budapest. En dryg timmes bussfärd på landsbygden var spännande att se. Möta den ungerska landsbygden med små fina hus och färdas genom små byar var vackert.


Lazar Lovaspark är en stor hästgård med ett stall, ett mindre zoo med lokala djur och en typiskt ungersk hästshow. När vi kom fram blev vi bjudna på ungerskt bröd och äppelsnaps.


Det bjöds på en åktur på hästvagnen och ett besök i det fina stallet.


Ludwig ville titta på hästarna på nära håll. Ett riktigt fint litet mini-zoo.

Här fanns hästar, får, hundar, fåglar, kaniner och grisar.


Dagens höjdpunkt var  den spektakulära hästshowen.

Efter hästshowen åt vi en typisk ungersmåltid och lyssnade på ungersk musik.Till förrätt serverades det såklart en traditonell ungersk gulaschsoppa. Den var väldigt smakrik och god.


Till varmrätt fick vi testa flera olika ungersks specialitéer. Alltifrån korv, kyckling till vegetarisk. En riktigt trevlig smakrikbricka. 

Desserten såg väldigt god ut och var väldig söt. Passade inte mig riktgt i smaken tyvärr…


En otroligt härlig dag att få insupa mer av Ungern. Det är 16 år sedan jag var i Ungern och Budapest senast. Men nu hoppas jag på ett snart återseende. Både Budapest och Ungern har otroligt mycket att erbjuda. Flera tips kommer. Men jag kommer definitivt att åka tillbaka.

Besöket i Budapest sponsrades av DreamTrips. Deras  företagsidé är att möjliggöra resande och upplevelser till förmånliga priser inom både premiumresor och basresor. Medlemmarna erbjuds möjligheten att resa tillsammans med andra människor från världens alla hörn. På så sätt knyts nya internationella relationer mellan de resetörstande medlemmarna. Idag finns DT i 29 länder där Sverige är det senaste tillskottet.

 

Spana också in

2 kommentarer

  1. Vad kul att du också besökte hästgården/-parken och att du bloggade om det samma dag som jag! 🙂 Vi besökte dock inte zoo-avdelningen. Jättefina bilder, särskilt på dig och lilleman.

    Jag vill också återvända till Ungern, då jag verkligen fick mersmak.

    Vi ses nästa vecka! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *