Varberg – en västkust pärla 


På vår lilla Roadtrip stannade vi även till i Varberg för lunch och turistade. Att strosa längs den härliga strandpromenaden och känna doften av havet är verkligen en frid för själen. 


Staden är verkligen mysig och framför allt en sommarstad som många gärna besöker på just sommaren. Det fick vi erfara eftersom det tog nästan 40 minuter att hitta en parkeringsplats. . . Kanske berodde det på att det var växlande väder.


Varberg är nog mest känd för sin medeltida fästning som ligger fint beläget vid havet. Borgen är enorm och där uppe kan man verkligen tillbringa en hel dag och lära sig allt om kulturarvet. 


Sonen imponerades dock mest över killarna som åkte wakeboard och satt länge och tittade på deras olika tricks. 


Vi tog en promenad runt i byn och hittade barnens badstrand som i stort sett var full av badglada barnfamiljer. 


Jag hade läst om den häftiga Spööökitetsparken som var en annorlunda lekpark med spöktema. Ett stort spökhus med rutschekana och klätterställning, fladdermöss och andra lite kusliga spök grejer. Sonen trivdes med en mängd andra barn. 


Vi strosade omkring i stan och kollade på båtar och var en aning kulturella. Staden är otroligt vacker och det finns mycket att  titta på. 


Varbergs Kallbadhus är nog den vackraste byggnaden i stan beläget precis vid havet. Det skulle jag definitivt vilja besöka i framtiden. 
Vem vet nästa sommar kanske vi åker till Varberg på campingsemester. 

Svensk sommar när den är som bäst! 

Spana också in

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *